Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Πρόσκοποι Κέρκυρας προσφέρουν παραδοσιακές τηγανίτες τη Δευτέρα 11/12

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ
10 Δεκεμβρίου 2023 / 14:16
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Παλαιότερα, οι πιστοί κατανάλωναν τηγανίτες για να ανταπεξέλθουν στην κούραση κατά την ολονύκτια λειτουργία που γινόταν στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα την παραμονή της γιορτής του. Σιγά σιγά αυτό μετατράπηκε στο έθιμο που όλοι ξέρουμε και δεν μπορούμε να αφήσουμε παραμονή τ’ Αγιού χωρίς να φάμε λαχταριστούς λουκουμάδες"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Δευτέρα 11/12 οι Πρόσκοποι της Κέρκυρας προσφέρουν παραδοσιακούς λουκουμάδες στο Προσκοπείο στο Φαληράκι από τις 18:00 όπως ανακοίνωσαν με ανάρτησή τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση αναφέρει:

« Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, παραμονή του Αγίου Σπυρίδωνα, και όπως κάθε χρόνο, σας περιμένουμε στο Προσκοπείο στο Φαληράκι για να σας κεράσουμε ζεστές τηγανίτες τ’ Αγιού ή κοινώς λουκουμάδες!

Παλαιότερα, οι πιστοί κατανάλωναν τηγανίτες για να ανταπεξέλθουν στην κούραση κατά την ολονύκτια λειτουργία που γινόταν στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα την παραμονή της γιορτής του. Σιγά σιγά αυτό μετατράπηκε στο έθιμο που όλοι ξέρουμε και δεν μπορούμε να αφήσουμε παραμονή τ’ Αγιού χωρίς να φάμε λαχταριστούς λουκουμάδες!!!

Σας περιμένουμε!!!»

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.