Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προμηθεύτηκε απορριμματοφόρο-πρέσα ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Απορριμματοφόρο
08 Δεκεμβρίου 2020 / 13:31

Μέσω χρηματοδότησης του προγράμματος «ΦιλόΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, η προμήθεια του οχήματος, κόστους περίπου 150.000€

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Δελτίο Τύπου, το οποίο τιτλοφορείται «Νεκρανάσταση, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας Αλλάζει», εξέδωσε ο Δήμος Β. Κέρκυρας πληροφορώντας για την προμήθεια ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας ενισχύει τον τομέα της Ανακύκλωσης προσθέτοντας ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας στο στόλο του.

Η προμήθεια του απορριμματοφόρου πραγματοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού και με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην επιχορήγηση των Δήμων στον άξονα προτεραιότητας «Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος «με τίτλο «Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών».

Έχει σύγχρονες προδιαγραφές και μέσα ασφαλούς λειτουργίας, ενώ το κόστος του ανέρχεται σε 148.800 € με ΦΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο απορριμματοφόρο όχημα που προμηθεύεται ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της δημοτικής αρχής να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες της, ιδιαίτερα στον τομέα της ανακύκλωσης στέλνοντας το μήνυμα της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων για ένα καλύτερο τρόπο ζωής, για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας με την τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών και της νομοθεσίας.

«Αλλάζουμε συνήθειες. Μειώνουμε τον όγκο των σύμμεικτων απορριμμάτων που οδηγούνται στο ΧΥΤΑ. Ανακυκλώνουμε στην πηγή. Επαναχρησιμοποιούμε. Ενισχύουμε την καθημερινότητα μας και την περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά», δήλωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, ο οποίος παραβρέθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στην διαδικασία παραλαβής (από την αρμόδια επιτροπή), μαζί με την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, Σπυριδούλα Κόκκαλη και τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Νίκο Μουζακίτη».