Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μυστήριο παραμένει ο θάνατος Αγγλίδας τουρίστριας στην Κέρκυρα το 2017

Νοσοκομείο Κέρκυρας
30 Ιουλίου 2018 / 09:38
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οι Βρετανοί μιλούν για τροφική δηλητηρίαση - Δεν υπάρχει ακόμα πόρισμα τοξικολογικών εξετάσεων, απαντά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο θάνατο της 37χρονης Βρετανίδας Natalie Rawnsley, κατά τις διακοπές της στην Κέρκυρα αναφέρεται  δημοσίευμα της βρετανικής Mail. Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο και αποδίδεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην κατανάλωση άψητου κοτόπουλου, που έφαγε η γυναίκα από τον μπουφέ του ξενοδοχείου που διέμενε με την οικογένειά της, όπως λέει ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοιβος Κακαβίτσας, ερωτηθείς από το enimerosi.com, επιβεβαίωσε το θάνατο της συγκεκριμένης γυναίκας, το καλοκαίρι του 2017. Η Βρετανίδα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο από ιδιώτη γιατρό, με επιπλοκές λοιμώξεων και απεβίωσε εντός ωρών. Τυπικά το αίτιο του θανάτου αναφέρεται ως «Διάχυτη ενδαγγειακή πήξη»  δηλαδή πολλαπλές θρομβώσεις, και αποτελεί  επιπλοκή άλλων νοσημάτων.
Εξυπακούεται ότι το Νοσοκομείο δεν δημοσιοποιεί το προσωπικό ιατρικό ιστορικό, αναμένεται όμως  η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης με το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες έχουν αποσταλεί στο Τοξικολογικό Εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις συνήθως απαιτούν 8 έως 10 μήνες.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.