Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ομηρική Κέρκυρα νέος πόλος έλξης για τους Αμερικανούς

ομηρική Κέρκυρα
20 Ιανουαρίου 2018 / 08:46

Άρωμα Κέρκυρας είχε η τριπλή εκδήλωση της Ομοσπονδίας Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ελλάδας, πιο γνωστή ως FedHATTA,

που έλαβε χώρα την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 στο κεντρικό ξενοδοχείο Athens Plaza. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Κέρκυρας Βασίλης Καββαδίας έδωσε το παρών, Κερκυραίος και ο κ. Ανδρέας Ροής, το ιστορικό μέλος του ελληνικού τουρισμού που βραβεύθηκε για την προσφορά του. Τέλος Κερκυραίοι δύο από τα μέλη του Δ.Σ. τόσο του HATTA όσο και του FedHATTA, η Βασιλική Σκάγια και ο Βασίλης Κοντός. Η εκδήλωση ξεκίνησε με συνέντευξη Τύπου όπου ο Πρόεδρος της FedHATTA Λύσσανδρος Τσιλίδης παρουσίασε τον Πρόεδρο της Ένωσης Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων (ASTA) Zane Kerby και τον Αντιπρόεδρο Robert Duglin. Οι τρεις τους αναφέρθηκαν  στο συνέδριο Αthens ASTA Destination EXPO 2018 που θα διεξαχθεί στις 14-17 Απριλίου στην Αθήνα. 



 
Οι Αμερικανοί θα μαγευτούν από την αρχαία ελληνική ιστορία και τους μύθους.
Ο κ. Kerby ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, αναφέρθηκε στην αναμενόμενη απογείωση αφίξεων Αμερικανών τα επόμενα χρόνια. Καθοριστική των γνώσεων του για την Ελλάδα είναι η αγάπη της μητέρας του για την αρχαία Ελλάδα, τους μύθους, τους ήρωες, τα ιστορικά πρόσωπα και την Ακρόπολη. Καθώς η ίδια διδάσκει για την Ελλάδα σε αμερικανικά σχολεία όλη της τη ζωή, όταν ήρθε στην Ακρόπολη τα μάτια της γέμισαν δάκρυα. “Είμαι βέβαιος”, είπε ο κ. Kerby, “ότι όταν πάω στην Ακρόπολη θα κλαίω και εγώ...”. Αυτή η λατρεία των Αμερικανών για την Ακρόπολη και την αρχαία Ελλάδα, που έθεσε τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού, είναι και ο βασικός λόγος για το ιστορικό συνέδριο της ASTA, “ASTA Destination EXPO 2018”, στην Αθήνα. Ο κ. Zane Kerby, όπως και ο αντιπρόεδρος της ASTA κ.Robert Duglin, εκτιμούν ότι το συνέδριο θα αποτελέσει το έναυσμα για την προώθηση της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού στον κόσμο και θα αυξήσει θεαματικά τον αριθμό των Αμερικανών τουριστών στη χώρα μας.
 
Περισσότεροι από 127 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν σήμερα διαβατήριο.
Η Ομοσπονδία Τουριστικών Συνδέσμων FedHATTA έχει θέσει ως στόχο την αύξηση κατά 30% των Αμερικανών τουριστών, μέσω αυτού του συνεδρίου.  “Περισσότεροι από 127 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν σήμερα διαβατήριο, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντός τους για ταξίδι στο εξωτερικό, αναζητώντας αυθεντικές και τοπικές εμπειρίες υψηλής αξίας”, τονίζει  ο κ.Kerby. Η ASTA είναι μία από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές τουριστικές ενώσεις του κόσμου. Αυτή τη στιγμή διαθέτει 8.944 μέλη από 3.586 αμερικανικές εταιρείες ή οργανισμούς, ανάμεσά τους κολοσσοί όπως η Expedia. Περίπου το 70% των μελών της προέρχεται από τα αμερικανικά τουριστικά γραφεία και οργανισμούς και το υπόλοιπο από τουριστικά γραφεία από όλον τον κόσμο.


 
Αύξηση που μπορεί να φθάσει το +30%, διεκδικεί η χώρα μας από την αμερικανική αγορά.
Όπως ειπώθηκε, η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή προορισμό για ταξίδια και ενδείκνυται για το ταξιδιωτικό κοινό των ΗΠΑ, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του συντίθεται από millennials (ηλικίες από 18 έως 40 ετών) με μεγαλύτερη οικονομική άνεση από το παρελθόν και ιδιαίτερη προτίμηση σε προορισμούς του εξωτερικού. Στρατηγικός στόχος της FedHATTA είναι να αυξηθούν οι Αμερικανοί τουρίστες στη χώρα μας κατά 30%, με όχημα προωθητικές ενέργειες, σε συνεργασία με την ASTA, που σχετίζονται με το συνέδριο και εκτείνονται σε εύρος πολλών μηνών, πριν και μετά τη διοργάνωση. Οι ενέργειες αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο και θα συνεχισθούν πολλούς μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου. Ήδη η Αθήνα απολαμβάνει μεγάλης δημοσιότητας στο εξωτερικό μέσα από την προβολή για το συνέδριο. Θυμίζουμε ότι ένα από τα post fam trips των συνέδρων θα γίνει στην Κέρκυρα.
 
Οι βραβεύσεις του ΗΑΤΤΑ και ο βετεράνος του Τουρισμού Ανδρέας Ροής.
 
Στη συνέχεια σε ειδική τελετή εορτάστηκαν τα 90 χρόνια λειτουργίας του ΗΑΤΤΑ. Εκεί βραβεύθηκαν εταιρίες και πρόσωπα που σηματοδότησαν την ενενηντάχρονη πορεία του Συνδέσμου.
“Οι εταιρίες αυτές τιμήθηκαν με ιδιαίτερο σεβασμό για τη συμβολή τους στον τουρισμό. Σήμερα βραβεύσαμε τα μέλη που έχουν αναπτύξει ισχυρή και διαχρονική δυναμική και με αυτό το δεδομένο συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης”, δήλωσε ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.
Μεταξύ αυτών και ο Κερκυραίος (από τους Καλαφατιώνες) Ανδρέας Ροής. Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Κέρκυρα το 1956 για να συνεχίσει τις σπουδές στην Αθήνα στη Νομική, στη Φιλοσοφική και στην πρώην Βιομηχανική Σχολή (τώρα Πανεπιστήμιο Πειραιά). Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και τον τουρισμό, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά γραφεία του εξωτερικού. Είναι ο πρώτος που ξεκίνησε τις ενέργειες για τον εισερχόμενο τουρισμό από την Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, τη Συρία, την Ιορδανία κ.α. και συνέχισε με τουριστικά γραφεία στο Λονδίνο, στην Ελβετία και στην Ισπανία για αρκετά χρόνια με όχημα το ιστορικό γραφείο Iberica Hellenic Travel, το οποίο ο κ. Ροής λειτούργησε μέχρι το 1993.
 
Πηγή: corfuguide.gr