Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης Τσιριμιάγκου λόγω αποχής δικηγόρων

Γιάννης Τσιριμιάγκος
16 Οκτωβρίου 2017 / 10:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναβάλλεται το δικαστήριο του μέλους κινημάτων, εκπαιδευτικού και μέλους της ΕΛΜΕ, Γιάννη Τσιριμιάγκου, λόγω αποχής των δικηγόρων.


Να θυμίσουμε ότι με ψήφισμά του το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συμπαραστέκεται στον εκπαιδευτικό και μέλος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Γιάννη Τσιριμιάγκο ο οποίος διώκεται ποινικά μετά από μήνυση αστυνομικού σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας το Δεκέμβριο του 2014 όταν εκπρόσωποι της NCH CAPITAL, στην οποία έχει παραχωρηθεί ο Ερημίτης έκαναν παρουσίαση της επένδυσης στο Επιμελητήριο. 
 
Σημειώνουμε ότι η αποχή είναι πανελλαδική και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.
Αφορμή της, η δολοφονία του συναδέλφου τους, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Σύμφωνα με πηγές του αστυνομικού ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι πιθανότερη αιτία που οδήγησε στη δολοφονία είναι μια διαφωνία της στιγμής κατά τη διάρκεια άσκησης πίεσης στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για υπόθεση επαγγελματικού ή προσωπικού χαρακτήρα.
 
Η ενδεχόμενη άρνηση του δικηγόρου να ενδώσει ή να υποκύψει σε πιθανά αιτήματα των δύο ανδρών θεωρείται ένας από τους βασικούς λόγους που δημιούργησαν ένταση και απειλές από τους δράστες, οι οποίοι έβγαλαν τα όπλα τους στο τραπέζι των συσκέψεων.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση, η συγκεκριμένη διαμάχη θεωρείται αρκετά πιθανό να οδήγησε και στο μοιραίο πυροβολισμό, με τον οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ο άτυχος δικηγόρος.
 
Σημειώνουμε ότι για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.