Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας - Κτηματολόγιο: Προσοχή στα «γραφεία διεκπεραίωσης»

Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας
12 Ιανουαρίου 2024 / 14:04

«Oι δηλώσεις κτηματολογίου είναι εργασία εξεχόντως νομική»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι πολίτες αναλαμβάνουν την ευθύνη, εάν αναθέτουν την κτηματογράφηση των ακινήτων τους σε διάφορα γραφεία διεκπεραίωσης» που διαφημίζονται έντονα το τελευταίο διάστημα, τονίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, επισημαίνοντας οι δηλώσεις κτηματολογίου είναι εργασία εξεχόντως νομική:

 

«Ο ΔΣΚ από την αρχή ανέλαβε έναν ενημερωτικό ρόλο απέναντι στην Κερκυραϊκή κοινωνία, αναφορικά με το σημαντικό έργο της κτηματογράφησης της ΠΕ Κέρκυρας, που ήδη διεξάγεται και που ορίστηκε να διαρκέσει για 3 συνολικά μήνες, ήτοι έως τις 13/02/2024.

 

Παρουσιάζεται όμως το φαινόμενο, το τελευταίο διάστημα, να διαφημίζονται διάφορα γραφεία διεκπεραίωσης δηλώσεων κτηματολογίου. 

Μάλιστα είναι γεγονός ότι προβαίνουν και σε ιδιαίτερα έντονη διαφήμιση, πολλές φορές οχλώντας συμπολιτες μας μέσω μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα ή τα μέιλ τους, πράγμα που προϋποθέτει, συν τοις άλλοις, ότι έχουν αποκτήσει, με κάποιο τρόπο, και πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα.

 

Εμείς, συνεχίζοντας την στάση ευθύνης προστασίας των πολιτών που ευθύς εξ’ αρχής είχαμε, αισθανόμαστε την ανάγκη (μη γνωρίζοντας μάλιστα την κατάρτιση ή τις εγγυήσεις κάποιων που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό στην ελεύθερη αγορά) να επισημάνουμε για ακόμα μια φορά στους συμπολίτες μας, ότι η εργασία αυτή της κατάθεσης των δηλώσεων κτηματολογίου είναι εξεχόντως νομική και ότι, για την ασφάλεια των συναλλαγών τους, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και την εγγύηση του αποτελέσματος της εργασίας αυτής, καλό θα ήταν να απευθύνονται στους δικηγόρους τους. 

Σε κάθε διαφορετική περίπτωση, αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη».