Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας στο Λευκαδίτικο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Λευκάδα
03 Ιουλίου 2017 / 14:38

ΛΕΥΚΑΔΑ (Φωτορεπορτάζ). Αγνόησαν τις υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα κι έπιασαν τα τηγάνια τους οι σεφ του 4ου φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, στο οποίο συμμετείχε και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του 4ου φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Μαρκά με θέμα τους φέτος, τα ψάρια.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν πολλές τοπικές επιχειρήσεις εκθέτοντας τα παραδοσιακά τους προϊόντα: Λάδι, πίτες, λαδοκούλουρα, λοδόπιττα, φακές Εγκλουβής, κρασιά και λικέρ, μέλι, σαλάμι, μαντολάτο και παστέλι, προσφέρθηκαν στους επισκέπτες της εκδήλωσης,  ντόπιους και ξένους.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μαγειρικές επιδείξεις από τους: Βησσαρίωνα Παρθένη (Γλυκιά σαλάτα με φακή Εγκλουβής και σαρδέλα παντρεμένη). Πατέρα Επιφάνιο (Κριθαρότο με θαλασσινά). Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων - Αριστομένη Δήμου (Δημιουργία με ψάρια και θαλασσινά) Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις Όλγα Μανωλίτση: (Χταπόδι κρασάτο στο φούρνο).
Στο Φεστιβάλ συμμετείχε επίσης η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας με τον Σπύρο Βουλισμά να μαγειρεύει τα παραδοσιακά Μπαρμπούνια σαβόρο.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ μαγείρεψαν και προσέφεραν κεράσματα στους επισκέπτες επίσης, οι σπουδαστές των ΙΕΚ Λευκάδας και Βόνιτσας.

Το διήμερο συνόδευσαν μουσικά οι Reloopers, οι Jazz by Lizz & Babis Deligioridis, η Αγιομαυρίτικη παρέα και το Quartetto Branello

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ