Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Λουκέτο» βάζουν οι εργαζόμενοι στο Αχίλλειο - Αποφάσισαν 48ωρη απεργία

Αχίλλειο
18 Οκτωβρίου 2019 / 14:00

Θα αποστείλουν επιστολή με τα αιτήματά τους στον Πρωθυπουργό και θα επιδιώξουν τετ-α-τετ με Μενδώνη & Κόνσολα επί κερκυραϊκού εδάφους την προσεχή εβδομάδα

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι εργαζόμενοι στο Αχίλλειο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο εμβληματικό μουσείο της Κέρκυρας.

Μετά τη σημερινή Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων Αχιλλείου, λήφθηκε η απόφαση για 48ωρη απεργία, κάτι το οποίο είχε διαφανεί ότι θα συμβεί από χθες, καθώς τόσο, η ανησυχία, όσο και ο προβληματισμός των εργαζόμενων στο Αχίλλειο είναι έντονος.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, ενώ αποφασίστηκε ακόμα να σταλεί επιστολή στον Πρωθυπουργό με όλα τα αιτήματα του Σωματείου.

Το γεγονός, εξάλλου, ότι την προσεχή εβδομάδα θα βρίσκονται στην Κέρκυρα, τόσο η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όσο και ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους στο Αχίλλειο να επιδιώξουν συναντήσεις μαζί τους.

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες του enimerosi.com, το Σωματείο εργαζομένων θα θέσει διάφορα θέματα στα δύο κυβερνητικά στελέχη, με κυριότερο την επανατοποθέτηση των δύο μέχρι πρότινος προϊσταμένων του Αχιλλείου (σ.σ. Γιάννης Προβατάς & Μαρία Κρητικού) στις θέσεις τους -αντί των Παναγιώτη Γεωργακούνια και Μάριου Τσατσάκη, αντίστοιχα- και παράλληλα την ακύρωση της προκήρυξης για κάλυψη τριών θέσεων ευθύνης στο Αχίλλειο (σ.σ. προϊστάμενος, προϊστάμενος οικονομικής διαχείρισης και βοηθός προϊσταμένου).

Εκτός αυτού, όμως, οι εργαζόμενοι θα εστιάσουν στην αδιαφορία επί σειρά ετών της διοίκησης της ΕΤΑΔ σε ότι αφορά τις επιβεβλημένες εργασίες στο Αχίλλειο και τη διάθεσή της να... πληρώσουν το μάρμαρο απλώς δύο υπάλληλοι, ενώ το βάρος της ευθύνης για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το εμβληματικό μουσείο της Κέρκυρας βαρύνει αποκλειστικά τους διοκούντες την ΕΤΑΔ.

Συν τοις άλλοις, ένα θέμα το οποίο θα τεθεί σε ενδεχόμενη συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού -περισσότερο ως προβληματισμός από την πλευρά των εργαζόμενων στο Αχίλλειο- είναι αυτό της πραγματοποίησης διαφόρων εκδηλώσεων στον χώρο, οι οποίες ίσως και να μη συνάδουν με την ιστορικότητά του (π.χ. γάμοι, εορταστικές εκδηλώσεις κτλ), ενώ παράλληλα να προκαλούν και φθορά σε αντικείμενα του μουσείου και της Έκθεσης.