Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκκίνηση: Άλλες εποχές θυμίζει η προσαγωγή μουσικού του δρόμου!

Εκκίνηση
20 Αυγούστου 2019 / 09:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αστυνομική παρέμβαση που οδήγησε στην προσαγωγή ενός μουσικού του δρόμου καυτηριάζει η δημοτική κίνηση με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαρκάτη.

«Μας προκάλεσε απορία και έκπληξη γυρίζοντας μας πολλά χρόνια πίσω», αναφέρει σε ανακοίνωση. «Απορία μας προκάλεσε επειδή το άρθρο που προέβλεπε προσαγωγές και ενίοτε συλλήψεις μουσικών ως μορφή επαιτείας έχει καταργηθεί και έκπληξη καθώς δεν υπήρξε καμία παράβαση της ώρας που προβλέπεται κοινή ησυχία. Σε περιπτώσεις που μεγάλες επιχειρήσεις δημιουργούν όχληση στο κέντρο της πόλης -μάλιστα σε ώρες που δεν προβλέπεται- δεν έχουμε δει να υπάρχει η ίδια ευαισθησία.
Για εμάς οι καλλιτέχνες του δρόμου είναι ένα φαινόμενο που έχει μεγάλη σημασία ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πολλοί συμπολίτες μας βιοπορίζονται από αυτό. Παράλληλα, το φαινόμενο αυτό, δεν μπορεί να περιθωριοποιηθεί σε ένα νησί το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πολιτισμό, προσφέροντας μάλιστα μια δωρεάν καλλιτεχνική παρέμβαση στη καθημερινότητα μας δίνοντας παλμό και ζωντάνια στη πόλη της Κέρκυρας. Οι καλλιτέχνες του δρόμου μάλιστα γνωρίζουν την αποδοχή και την αναγνώριση από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μας για αυτό και εδώ και χρόνια.
Ως "Εκκίνηση-Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο” θα προασπίσουμε τα δικαιώματα των καλλιτεχνών του δρόμου και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε μάρτυρες περιστατικών που μας θυμίζουν άλλες εποχές. Επίσης, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα θέσουμε το ζήτημα επιδιώκοντας να συμβάλλουμε στη πολιτισμική ανάπτυξη και δραστηριότητα της Κέρκυρα των πολλών και όχι των λίγων».
ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο