Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Εκκίνηση»: Ποιος χρηματοδοτεί τη φανταχτερή καμπάνια της κας Υδραίου;

Εκκίνηση
04 Οκτωβρίου 2023 / 17:19

«Οφείλει, για λόγους δημοκρατίας και διαφάνειας (αφού τόσο αγαπάει αυτές τις έννοιες) να απαντήσει στον Κερκυραϊκό λαό, με ποιον τρόπο χρηματοδότησε μία τόσο μεγάλη καμπάνια»

Το τελευταίο διάστημα ο Κερκυραϊκός λαός έχει γίνει μάρτυρας μιας τεράστιας, φανταχτερής και προφανώς πολυδάπανης διαφημιστικής καμπάνιας της απερχόμενης Δημάρχου.

Μία καμπάνια που προσπαθεί να μας πείσει για το επιτυχημένο έργο της περασμένης πενταετίας. Που προσπαθεί να μας πείσει ότι η πόλη και τα προάστια είναι καθαρά, παρά την έντονη δυσοσμία και τα σκουπίδια.

Που προσπαθεί να μας πείσει ότι η Κέρκυρα είναι μια πόλη με υποδομές, ενώ τα σχολεία καταρρέουν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε απαράδεκτη  κατάσταση.

Που προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει προχωρήσει η ανακύκλωση και η διαλογή στη πηγή, ενώ τα αποτελέσματα του 5% ανακύκλωσης την εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Που προσπαθεί να μας πείσει ότι υπήρξε διαφάνεια και αξιοκρατία, παρά τις σκοτεινές προσλήψεις του προηγούμενου διαστήματος, παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό του Δήμου.

Πέραν όμως την διαστρέβλωσης της πραγματικότητας η κα Υδραίου οφείλει, για λόγους δημοκρατίας και διαφάνειας (αφού τόσο αγαπάει αυτές τις έννοιες) να απαντήσει, όχι σε μας αλλά στον Κερκυραϊκό λαό, με ποιον τρόπο χρηματοδότησε μία τόσο μεγάλη καμπάνια.

Ποιός πλήρωσε για τα εκατοντάδες πολυσέλιδα, έγχρωμα έντυπα που βρήκαμε όλοι στα αυτοκίνητα μας; Ποιος πλήρωσε για τα δεκάδες τηλεοπτικά σποτ; Ποιος πλήρωσε για την πλήρη ανακατασκευή του εκλογικού της κέντρου, ενός χώρου που μέχρι πρότινος δεν είχε καν πρόσοψη; Και τέλος, ποιός πληρώνει τα φανταχτερά σουαρέ στο πανάκριβο μαγαζί του ομίλου Ιωάννου (πρώην Ακταίον).

Για το τελευταίο αξίζει να σημειώσουμε ότι η δημοτική αρχή χάρισε στον κ. Ιωάννου ενοίκια 6 μηνών, ήτοι 96.000 € (!!) ( ΑΔΑ απόφασης ΨΞ0Π46ΜΓ2Α-Ε4Ω), προκειμένου να αποκαταστήσει προβλήματα -και καλά- στατικότητας)

Για εμάς είναι δεδομένο ότι η δημοτική αρχή δεν εκπροσωπεί κανέναν μας, παρά τους μεγάλους παίχτες. Είναι εκπρόσωπος των εργολάβων, των μεγαλοξενοδόχων (εξυπηρέτησε τα συμφέροντα του IKOS στην επένδυση του πρώην Club Mediteranne- χρήμα αντί γη) και των παρατρεχάμενων. Ο Κερκυραϊκός λαός οφείλει ξυπνήσει από τον λήθαργο και να στείλει το μήνυμα του τόσο στην κα Υδραίου, όσο και στους επίδοξους δοκιμασμένους συνεχιστές του έργου της, που σήμερα αυτοπροβάλλονται ως σωτήρες του νησιού.  

Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης, δημοτικός σύμβουλος Εκκίνησης