Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τίτλοι τέλους για την «Εκκίνηση» με μήνυμα στήριξης σε αριστερά ψηφοδέλτια

Εκκίνηση
25 Σεπτεμβρίου 2023 / 18:34

«Η πορεία τα τέσσερα χρόνια παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κρίθηκε θετική, καθώς με πλήθος παρεμβάσεων στο ανώτατο όργανο διαβούλευσης και απόφασης του Δήμου μας»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΚΚΙΝΗΣΗ). Την Κυριακή 24/09/2023 πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση των μελών της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ, προκειμένου να αποτιμηθεί η μέχρι τώρα πορεία της Παράταξης, και να αποφασιστούν τα μετέπειτα βήματα της.

Η πορεία τα τέσσερα χρόνια παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κρίθηκε θετική, καθώς με πλήθος παρεμβάσεων στο ανώτατο όργανο διαβούλευσης και απόφασης του Δήμου μας επιχειρήσαμε να ασκήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον δημοτικό έλεγχο και να αναδείξουμε θέματα που αφορούσαν τους δημότες.

Ο στόχος ήταν να μην κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, αλλά με βάση τα δικά μας πολιτικά κριτήρια να συμβάλουμε ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση στο νησί μας πάντα σε φιλολαϊκή κατεύθυνση.

Στις θετικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής προσφέραμε στήριξη όπως για παράδειγμα η υιοθέτηση του «Κανονισμού Πρασίνου» και η δημιουργία Πίστας Σκέϊτ στο Άλσος της Γαρίτσας. Ταυτόχρονα στις αντιλαϊκές πολιτικές αποφάσεις αντιταχθήκαμε όπως η ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών Μπενίτσας και Αλύπας, η επιλογή χρήματος αντί γης στην επένδυση του IKOS στο πρώην club Mediteranne και η προσπάθεια να δοθεί η ακρόπολη του Νέου Φρουρίου στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αναδείξαμε την κατάσταση στη νησίδα Βίδο τόσο με κινητοποιήσεις όσο και εισάγοντας το θέμα στο Δ.Σ., όσο και με συνεχείς ερωτήσεις. Στο ζήτημα των απορριμμάτων σταθήκαμε απέναντι στην στρατηγική ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων που επιχείρησε η Δημοτική Αρχή με συνεχείς ενστάσεις, ενώ ταυτόχρονα καταψηφίσαμε τον απαράδεκτο «Κανονισμό Καθαριότητας» που προτάθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Για το κυκλοφοριακό επιμείναμε στην δημιουργία των περιφερειακών χώρων στάθμευσης (Λυρικό, Κουλίνες και Εμπορικό), ενώ στηλιτεύσαμε την απώλεια 300 θέσεων στάθμευσης στο  κέντρο της πόλης (Λαϊκή, Κάτω Πλατεία, Δόνζελωτ – Σπηλιά). Για τη ΔΙΑΔΕΥΑΚ αναδείξαμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ενώ ταυτόχρονα τεκμηριώσαμε την πορεία διείσδυσης εργολαβικών συμφερόντων σε αυτήν. Για την υγεία πήραμε ξεκάθαρη θέση στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας με το απαιτούμενο προσωπικό και συμβάλαμε καθοριστικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον περασμένο Ιανουάριο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Συμμετείχαμε σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες που ξέσπασαν στην Κέρκυρα την περίοδο 2019-2023, συμβάλλοντας κι εμείς με τις δικές μας δυνάμεις. Τέλος χρησιμοποιήσαμε ως μοντέλο πολιτικής λειτουργίας το «παραταξιοκεντρικό» σε αντίθεση με το «προσωποκεντρικό» κορωνίδα του οποίου ήταν το σύστημα πολιτικής εναλλαγής (εναλλαγή ανά 12 μήνες – 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι στην παρούσα Δημοτική θητεία) που εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά σε ολόκληρο το Ιόνιο.

Η αποτυχία συγκρότησης ψηφοδελτίου λόγω των ανυπέρβλητων εμποδίων που εμπεριέχει ο εκλογικός νόμος Βορίδη, στέρησε την δυνατότητα συμμετοχής της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου.

Η Παράταξη θα ολοκληρώσει την δημοτική θητεία κλείνοντας τον κύκλο της στις 31/12/2023.  Καλούμε τους δημότες στις επικείμενες δημοτικές εκλογές να στηρίξουν αριστερά ψηφοδέλτια προκειμένου να ανακοπεί η νεοφιλελεύθερη επέλαση που επιχειρείται στον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια.       

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ