Μερόπη Υδραίου: «Θα αλλάξουμε την εικόνα της πόλης με τολμηρές και μεγάλες ανατροπές»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις προγραμματικές της δεσμεύσεις αναφέρθηκε η Μερόπη Υδραίου, για να αλλάξει η εικόνα της πόλης και να γίνει πόλος έλξης και ζωής.

12
Μαΐου / 2019

Το Σάββατο περιόδευσε μαζί με μέλη της παράταξης "Κερκυραίων Δήμος-Νέα Αρχή"  
στην Παλιά πόλη και στο κέντρο της Κέρκυρας μοιράζοντας το πρόγραμμά τους και συζητώντας με τους πολίτες.
«Η Κέρκυρα της ζωής και της ψυχαγωγίας χτίζεται κομμάτι-κομμάτι και μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων στο ιστορικό κέντρο και στις γειτονιές της Πόλης. Προχωρούμε σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων στο ιστορικό κέντρο που περιλαμβάνουν πεζοδρομήσεις, ενίσχυση του πρασίνου αλλά και αισθητικές παρεμβάσεις, με την αξιοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. Ο  στόχος μας είναι να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η εμπορική λειτουργία στο κέντρο, να αναβαθμιστούν οι επιχειρήσεις εστίασης, να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις, να αναδειχθεί η  ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Παλιάς Πόλης, παράλληλα με την εφαρμογή κανονισμού λειτουργίας» τόνισε η Μερόπη Υδραίου στις συζητήσεις της με τους πολίτες.
Η υπ.Δήμαρχος έκανε επίσης λόγο για νέα κυκλοφοριακή μελέτη αλλά και δημιουργία νέων περιφερειακών πάρκινγκ στις εισόδους της πόλης, από όπου θα γίνεται μεταφορά στο κέντρο με mini-bus, την δημιουργία ελεγχόμενης αλλά και υπόγειας στάθμευσης.
Η κ.Υδραίου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για να γίνει η πόλη της Κέρκυρας μια έξυπνη πόλη που περιλαμβάνουν σύστημα έξυπνου φωτισμού, ηλεκτρονική πληροφορία για μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος, παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi),συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε πεζόδρομους (βυθιζόμενα κολωνάκια).
Οι πολίτες της Κέρκυρας είναι αποφασισμένοι για μια Νέα Αρχή. Με μια Νέα Δήμαρχο, με καθαρούς, άξιους, ικανούς και άφθαρτους ανθρώπους.