Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μετωπική» Υδραίου - Πουλημένου στην τελική ευθεία προς τις κάλπες

Μερόπη Υδραίου
03 Οκτωβρίου 2023 / 14:03

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Κέρκυρα 2028» για την κεντρική ομιλία Πουλημένου στο Δημοτικό Θέατρο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της νυν Δημάρχου και εκ νέου υποψήφιας Μερόπης Υδραίου και του ανθυποψηφίου της Στέφανου Πουλημένου.

Μετά τη χθεσινή παράλληλη εκδήλωση που έγινε στον πρώην Ακταίον την ώρα της κεντρικής ομιλίας του επικεφαλής του συνδυασμού «Εξαρχής», από την παράταξη «Κέρκυρα 2028» της Μερόπης Υδραίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Πουλημένος αναγκάστηκε στην ομιλία του να παραδεχτεί αυτό που γνωρίζουν όλοι: ότι ανήκει στο χθες.

Γύρω του άλλωστε συνασπίστηκε το γκρίζο χθες, το παρελθόν. Όλοι αυτοί που θέλουν να γυρίσουν την Κέρκυρα 30 χρόνια πίσω.

Όλοι αυτοί δεν έχουν ούτε πρόγραμμα  ούτε σχέδιο αλλά ούτε και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν έργα για τον τόπο μας.

Το μόνο που έχουν σε περίσσευμα είναι η τοξικότητα, το ψέμα, η συκοφαντία, η παραπολιτική.

Ο κ. Πουλημένος μέσα σε γενικολογίες και απεραντολογίες αναφέρθηκε σε ζητήματα που δείχνουν την άγνοιά του για το Δήμο. Άλλωστε μέχρι χθες δεν ήξερε ότι ο Δήμος λέγεται Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Μίλησε για τις πολεοδομικές ενότητες και την επέκταση της πόλης. Δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν πλέον Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και ο Δήμος μας είναι ένας από τους πρώτους Δήμους σε όλη την Ελλάδα που ολοκλήρωσε τις σχετικές διαδικασίες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.

Μίλησε για την επανίδρυση της δημοτικής αστυνομίας, νομίζοντας ότι βρίσκεται στο 2004. Ξέχασε ότι η δημοτική αρχή της Μερόπης Υδραίου έφερε νέο οργανισμό που προβλέπει τη σύσταση υπηρεσίας δημοτικής αστυνομίας αλλά τον καταψήφισαν αυτοί που έχει δίπλα του. Θα ψηφιστεί όμως στις πρώτες μέρες της νέας θητείας μας αφού πλέον δεν υπάρχει η απλή αναλογική.

Μίλησε για βιώσιμο τουρισμό, ξεχνώντας ότι αυτή η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους φορείς και τους ανθρώπους του τουρισμού αλλάζει την τουριστική ταυτότητα της Κέρκυρας, άνοιξε νέες τουριστικές αγορές ενώ η τουριστική προβολή της Κέρκυρας γίνεται πλέον ψηφιακά.  Φυσικά δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο, καμία συγκεκριμένη πρόταση όταν στο δικό μας πρόγραμμα υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, δράσεις, στόχοι για τον τουρισμό.

Με τρόμο σκέφτονται οι επαγγελματίες και οι άνθρωποι του τουρισμού να εκπροσωπούν τον τόπο μας άνθρωποι που δεν μιλούν μια ξένη γλώσσα.

Το σύνθημα του κ. Πουλημένου είναι «με τόλμη για τα αυτονόητα». Κατ΄αρχήν η τόλμη και ο κ. Πουλημένος αλλά και όσοι τον περιστοιχίζουν δεν συναντήθηκαν ποτέ μέχρι σήμερα στα δεκάδες χρόνια που αθροίζουν όλοι αυτοί στα κοινά.

Κατά δεύτερο λόγο ο κ. Πουλημένος δεν γνωρίζει ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Χρειάζεται δουλειά, συνεχής και συγκροτημένη διεκδίκηση, χρειάζεται να έχεις τη δυνατότητα να φέρνεις έργα και πόρους στην Κέρκυρα.

Η Μερόπη Υδραίου έχει πρόγραμμα ενώ κάποιοι έχουν μόνο παρελθόν.

Η Κέρκυρα δεν θα γυρίσει πίσω.

Δεν θα την αφήσουμε σε ανθρώπους του χθες, έκπτωτους στη συνείδηση των πολιτών».