Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μερόπη Υδραίου: «Το έργο μας δεν μηδενίζεται και δεν απαξιώνεται»

Μερόπη Υδραίου
09 Οκτωβρίου 2023 / 14:22

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που έμειναν όρθιοι και μας στήριξαν απέναντι στη λάσπη, στη συκοφαντία και στις αθλιότητες»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής που ανέδειξε νέο Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας τον Στέφανο Πουλημένο, η απερχόμενη Δήμαρχος δήλωσε: 

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που έμειναν όρθιοι και μας στήριξαν απέναντι στη λάσπη, στη συκοφαντία και στις αθλιότητες. Είναι τιμή για μένα αυτή η επιλογή τους και τους ευχαριστώ, την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά, για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους.

Έχουμε έργο και το έργο αυτό εκτιμήθηκε από μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Σε σχέση με τις εκλογές του 2019, η παράταξη μας αύξησε τη δύναμη της κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Όλοι μας δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, εγώ προσωπικά όμως έδωσα την καρδιά και την ψυχή μου. Αυτά τα 4 χρόνια έδωσα όλο μου το είναι στην υπηρεσία του τόπου μου, που υπεραγαπώ, όσο και αν αυτό χλευάστηκε και υποτιμήθηκε σκόπιμα από ορισμένους.

Το έργο μας θα το υπερασπιστούμε, το οφείλουμε σε αυτούς που μας πίστεψαν και μας στήριξαν.

Το έργο αυτό δεν μηδενίζεται, δεν απαξιώνεται. Υπήρξαν σίγουρα λάθη,  καθυστερήσεις αλλά και η αδυναμία μας να επικοινωνήσουμε αυτό το έργο στα τέσσερα αυτά χρόνια, γιατί δεν κοιτάζαμε το marketing αλλά τη δουλειά και την ουσία.

Είναι κατανοητό ότι δεχθήκαμε τη φθορά της καθημερινής άσκησης εξουσίας ενώ οι άλλοι συνδυασμοί απευθύνθηκαν στην κοινωνία όντας στο απυρόβλητο. Είναι επίσης προφανές ότι η αναντιστοιχία των ποσοστών του ενός εκ των Περιφερειακών ψηφοδελτίων με αυτό του ταυτόσημου ιδεολογικά Δημοτικού ψηφοδελτίου, προωθήθηκε σε μεγάλο βαθμό στον κύριο αντίπαλο μας. 

Οφείλουμε επίσης να προβληματιστούμε για τη μεγάλη αποχή. Να πάρουμε αυτό το μήνυμα και να το αξιολογήσουμε.

Η δημοκρατία έχει κανόνες και είναι σεβαστοί. Συγχαίρω τον  Στέφανο-Χαράλαμπο Πενηντάρχου-Πουλημένο για την εκλογή του.  Τόσο εγώ όσο και οι Αντιδήμαρχοι είμαστε στη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής προκειμένου να τους ενημερώσουμε, σε θεσμικό επίπεδο, για όλα.

 Να τους κάνουμε κοινωνούς του μεγάλου έργου που έχει γίνει.

Συγχαίρω και όλους όσους συμμετείχαν στον εκλογικό αγώνα και όσους έχουν εκλεγεί.

Παραδίδουμε ένα Νέο και Ισχυρό Δήμο με  δεκάδες έργα ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα, με νέες υποδομές, εξοπλισμό και υπηρεσίες. Ένα Δήμο με εξωστρέφεια, αναγνωρισμένο στην Ευρώπη. Ελπίζουμε να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το Σχέδιο Κέρκυρα 2028 ήταν και είναι το μοναδικό αξιόπιστο, ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα».

Η πλειοψηφία όμως των πολιτών επέλεξε τη συμμαχία του χθες, την επιστροφή στο παρελθόν.

Τα πέντε επόμενα χρόνια, η Κέρκυρα θα ζήσει με αυτή την επιλογή της.

Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά σε αυτό τον τόπο.

Το ύφος και το ήθος του ανθρώπου φαίνεται στον χαρακτήρα, στην πρακτική και όχι στην εξωτερική εμφάνιση. Ας μη μιλούν για ύφος και για ήθος αυτοί που αρέσκονται σε πισώπλατα μαχαιρώματα.

Ξέρω να δίνω μάχες και θα συνεχίσω να δίνω μάχες. Επί χρόνια το πρόσωπό μου δέχθηκε χυδαία κριτική και ομολογώ ότι δεν αντέδρασα όπως θα έπρεπε. Επέλεξα να κρατήσω χαμηλούς τόνους «καταπίνοντάς» το, και να είμαι αξιοπρεπής γιατί έτσι έκρινα ότι αρμόζει στη Δήμαρχο των Κερκυραίων και των Διαποντίων. Αυτό πλέον, δεν είναι ανεκτό ούτε στο ελάχιστο.

Είμαστε μια μεγάλη παράταξη, εκπροσωπούμε μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις. Θα μείνουμε ενωμένοι και θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υποψηφίους μας,  που έδωσαν ένα δύσκολο, καθαρό και τίμιο αγώνα.

Δεν είμαστε παράταξη μιας χρήσης, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Με συγκεκριμένες προτάσεις και το βλέμμα στο μέλλον.

Με ψηλά το κεφάλι, και ψυχή βαθιά.’’