Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεταφορά απορριμμάτων με κρατικά έξοδα προτείνει η Αλεξ. Μπαλού (video)

Αλεξάνδρα Μπαλού
09 Φεβρουαρίου 2019 / 20:05

Η τοποθέτησή της υποψήφιας περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τη Λαϊκή Συσπείρωση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπέρ της μεταφοράς απορριμμάτων στη Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στα Γιάννενα, ως προσωρινή και έκτακτη λύση, τάχθηκε η υποψήφια περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αλεξάνδρα Μπαλού, η οποία παρέστη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων το Σάββατο. «Είναι θλιβερό να γίνεται αυτή η συζήτηση λίγα εικοσιτετράωρα πριν σκάσει πάλι η "βόμβα" στην Κέρκυρα. Το πρόβλημα όμως κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είχε συζητηθεί πολιτικά στα όργανα της περιφέρειας και του δήμου, παίρνοντας αποφάσεις. Δεν έχει αποτύχει ο ΠΕΣΔΑ, υλοποιείται γιατί οι βασικές του αρχές της ιδιωτικοποίησης να πληρώνει ο δημότης και να υλοποιούνται όλες οι αρχές της κεντρικής πολιτικής ισχύουν σε όλην την Ελλάδα. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τις ορέξεις των επιειρηματικών ομίλων, εκεί οφείλονται οι καθυστερήσεις και των υποδομών και των καθυστερήσεων», είπε μεταξύ άλλων.  
«Να υπενθυμίσω επίσης ότι το εργοστάσιο στα Γιάννενα, έκανε έξι χρόνια για να γίνει. Αν κάνει και το δικό μας εργοστάσιο έξι χρόνια, η προσωρινή λύση ποιά θα είναι; Η Λευκίμμη;» αναρωτήθηκε η κ. Μπαλού. 
Καταλήγοντας επεσήμανε «Η προσωρινή λύση πρέπει να είναι η μεταφορά και πρέπει να συμφωνηθεί, δεν μπορεί να είναι η Λευκίμμη. Το κόστος πρέπει να πληρωθεί από την κυβέρνηση, η οποία μπορεί να βγάλει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη μεταφορά και να λύσει το πρόβλημα, αρκεί να θέλει, όπως έχει κάνει fast track διαδικασίες σε άλλες περιπτώσεις».