Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Ζητά ανάκληση της απόφασης παράτασης του ωραρίου στα καταστήματα

Παράταση ωραρίου
30 Αυγούστου 2018 / 09:52

«Το μέτρο κινείται εκτός εργασιακής πραγματικότητας, αποτελεί μονόπλευρη εξυπηρέτηση και εκμετάλλευση των εργαζομένων» αναφέρει η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου
 
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας διαπιστώνει με απογοήτευση πως η εξοργιστική απόφαση της Περιφέρειας για παράταση του θερινού ωραρίου καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα παραμένει σε ισχύ παρά τον πλήρως αντεργατικό της χαρακτήρα. Πρόκειται για μία απόφαση καθαρά εχθρική για τους εργατοϋπαλλήλους του νησιού μας, γεγονός που αποδείχτηκε «πριν αλέκτορα φωνήσαι», καθώς έσπευσαν να την εκμεταλλευτούν και επιχειρήσεις που  εκ των πραγμάτων δε μπορούν να μην απασχολήσουν προσωπικό εκείνες τις ώρες.
Θεωρούμε δε, ιδιαίτερα ειρωνικό το γεγονός να τίθενται τέτοιοι εργασιακοί όροι από αυτούς που προγραμματικά παρουσιάζονταν ως τιμητές των εργασιακών δικαιωμάτων και εκπρόσωποι της λαϊκής τάξης.
Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο παρατέθηκαν τα απαράδεκτα δεδομένα της υπόθεσης και θίχτηκαν τα κακώς κείμενα που προκύπτουν ενώ υπογραμμίστηκε και το ανέφικτο των επιτόπιων ελέγχων στα καταστήματα σε μεσονύχτιες ώρες για την τήρηση των όρων της απόφασης, όπως ευσεβώς ποθεί να κάνει η Περιφέρεια. Παρόλα αυτά επί της ουσίας συζήτηση δεν επετράπη να γίνει και παραμένει, επομένως, απορίας άξιο αν αποτελεί δείγμα προχειρότητας ή αμφίβολης πρόθεσης το γεγονός πως πάρθηκε μια τέτοια απόφαση, χωρίς να έχει εξακριβωθεί η δυνατότητα ελέγχου της τήρησής της.
Καλούμε την Περιφέρεια, έστω και αργά, να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, να σεβαστεί τον Νόμο 3377/2005 και να μην αλλάξει τα δεδομένα πάρα πολλών ετών, τα οποία είχαν προσυπογραφεί από όλες τις τελευταίες περιφερειακές διοικήσεις. Τονίζουμε και πάλι πως αυτό το μέτρο κινείται εκτός εργασιακής πραγματικότητας, αποτελεί μονόπλευρη εξυπηρέτηση και εξασφαλίζει μόνο την περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζομένων συναδέλφων.