Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Indoor τον Ιούνιο, ελλείψει κλειστού. Εργασίες και άδεια στο Ναυσιθόειο

Κρίκετ
04 Ιουνίου 2018 / 17:11
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνήθως τα πρωταθλήματα indoor καθιερώθηκαν στην Ευρώπη, έτσι ώστε το χειμώνα που οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες να μη μένουν ανενεργά

κάποια σωματεία. Στην Κέρκυρα όταν ακούμε indoor, το μυαλό μας πάει στο κρίκετ, αφού τον χειμώνα μόνο σε κλειστούς χώρους μπορεί να παιχθεί. Τα πρωταθλήματα που διοργάνωνε η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, διεξάγονταν στο Ναυσιθόειο, κάτι που φέτος δεν ήταν εφικτό.
Όπως μας είπε ο πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Κ. Ι. Νικήτας, με την αλλαγή του αθλητικού νόμου, δεν μπορούν να γίνουν αγώνες σε γήπεδα που στερούνται άδειας. Έτσι υποχρεωτικά θα έπρεπε να γίνουν στο κλειστό του ΕΑΚΚ, αφού το Ναυσιθόειο δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Παρόλο που ζητήθηκε από τον Σεπτέμβριο, δεν υπήρχαν ώρες (σύμφωνα με την ΕΔ του ΕΑΚΚ) και παραχωρήθηκε για τους αγώνες μετά τον Μάρτιο. Έτσι φτάσαμε Ιούνιο και να υπολείπονται ακόμη 40 αγώνες για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Παγκόσμια πρωτοτυπία στην Κέρκυρα, αυτό που γίνεται με το κρίκετ χωρίς κατά την άποψή μας να είναι υπεύθυνη ούτε η Ομοσπονδία ούτε η ΕΔ του ΕΑΚΚ, που αδυνατεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση του χώρου.
Σε ερώτησή μας προς τον πρόεδρο, για το θέμα του Ναυσιθόειου, μας είπε χαρακτηριστικά: «εμείς εκεί κάναμε τα πρωταθλήματα χωρίς πρόβλημα, είχαμε βάλει και πλέγματα στα τζάμια, είχαμε βάλει και 14 προβολείς για ενίσχυση, ξοδέψαμε χρήματα, αλλά άδεια δεν φρόντισε να δώσει ο Δήμος Κέρκυρας. Βέβαια βγήκε ένα κονδύλι τώρα για κάποια έργα βελτίωσης και ευελπιστούμε ότι ως τον φθινόπωρο θα γίνουν και θα δοθεί και άδεια λειτουργίας».
Όμως ο κ. Νικήτας μας εξέφρασε και το παράπονό του, αφού όπως δήλωσε εδώ και δυόμιση χρόνια επιδιώκει η ΕΛΟΚ συνάντηση με τον Δήμαρχο, αλλά αυτή δεν έχει γίνει, θεωρώντας ότι ίσως η άλλη πλευρά δε θέλει να το κάνει.
Τέλος μας είπε ότι υπάρχει ένας χώρος που παραχώρησε ο Δήμος στην ΕΛΟΚ στον Πλάντραφο και περιμένει εδώ και οκτώ μήνες να πέσουν οι υπογραφές για να σχεδιάσουν την αξιοποίησή του με την κατασκευή μιας «φτηνής» κατασκευής κλειστού (μπαλονιού) αξίας διακοσίων χιλιάδων ευρώ που με τα τωρινά δεδομένα είναι εφικτό να γίνει.  

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια