Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

9ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών & την ΟΓΕ

ΕΣΥΝ
14 Μαΐου 2018 / 12:00

Εντυπωσιακή συμμετοχή και μήνυμα ειρήνης από τη Λευκίμμη

Με την εντυπωσιακή συμμετοχή 350 αθλητών και το σύνθημα της ειρήνης να κυριαρχεί συνεχίστηκε την Κυριακή 13 Μαΐου το 9ο τουρνουά ακαδημιών Κέρκυρας του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) και  της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) στη Λευκίμμη. Εκεί πραγματοποιήθηκε,  σ΄ ένα στολισμένο γήπεδο, η 2η αγωνιστική ημέρα του τουρνουά που έφερε την υπογραφή του ΕΣΥΝ και του τοπικού συλλόγου, της ΑΕΛ (Αθλητική Ένωση Λευκίμμης).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση των 350 αθλητών κατηγοριών τζούνιορ και προτζούνιορ,  των 10 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και με τους παίκτες να στέλνουν μηνύματα στους θεατές Έτσι τα παιδιά της Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ κρατούσαν χαρτάκια που δήλωναν «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ», του ΑΣΤΕΡΑ ΛΙΑΠΑΔΩΝ «ΦΙΛΙΑ»,του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ «ΕΙΡΗΝΗ», του ΔΙΑ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ «ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ», της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», του ΟΛΥΜΠΟΥ«ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ», του ΟΡΦΕΑ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», του ΟΦΑΜ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ», του ΠΑΟ Κορακιάνας  το έμβλημα της ΟΓΕ και της ΡΟΜΑ το σήμα του ΕΣΥΝ.

Στο αγωνιστικό μέρος πραγματοποιήθηκαν 24 αγώνες  και 5 διαγωνισμοί (ΠΑΣΑΣ, ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ, ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΟΥΤ, ΕΥΣΤΟΧΙΑΣ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ). Το γήπεδο ήταν έτσι διαμορφωμένο για να φιλοξενεί παράλληλα όλες αυτές τις δράσεις ενώ παντού κυριαρχούσε το σήμα της ειρήνης. Οι 5 διαγωνισμοί ήταν ταυτισμένοι με 5αξίες (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΙΛΙΑ) σημαντικές για τον υγιή αθλητισμό και την ζωή  Για 5 ώρες οι 350 αθλητές «χόρτασαν» από δραστηριότητες και παράλληλα εισέπρατταν τα μηνύματα του διαπαιδαγωγικού ποδοσφαίρου που δεν έχει καμία σχέση με τη σαπίλα του επαγγελματικού καθώς το ΕΣΥΝ και η ΟΓΕ είχαν φροντίσει να «ντύσουν» όλο το τετράωρο με όμορφη μουσική και με κατάλληλα κείμενα λογοτεχνικού, ιστορικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Με τη σειρά τους τα παιδιά τροφοδοτούσαν διαρκώς την κερκίδα με τις όμορφες ποδοσφαιρικές του ενέργειες αλλά και τις δηλώσεις τους από μικροφώνου μετά τις προσπάθειες τους. Σε αυτές κυριάρχησαν οι αφιερώσεις στις μητέρες εξαιτίας της σύμπτωσης της αγωνιστικής με την παγκόσμια ημέρας της μητέρας.

Στις ιδιαίτερες στιγμές της δεύτερης ημέρας του 9ου τουρνουά ποδοσφαιρικών ακαδημιών Κέρκυρας ήταν όταν εκατοντάδες παιδιά και θεατές κράτησαν ψηλά το σήμα της ειρήνης, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων των επιτροπών ειρήνης.




Παράλληλα τα παιδιά βροντοφώναξαν πως «ΟΛΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΔΥΝΑΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ». Ήταν μία κίνηση συμβολική της απαίτησης  για την υπεράσπισή της ειρήνης σε μία εποχή όπου η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου δείχνει πολύ πιθανή.

Η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Λευκίμμης, που φιλοξένησε τη 2η αγωνιστική ημέρα, φρόντισε να προσφέρει ένα πανέμορφο κέρασμα και ζεστή αντιμετώπιση στα 350 παιδιά και στους θεατές όλων των ομάδων.
Το 9ο τουρνουά του ΕΣΥΝ και της ΟΓΕ έχει τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Κέρκυρας, της ΕΠΣΚ και του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ».

Η έναρξη

Το ταξίδι του ξεκίνησε την προηγούμενη  εβδομάδα (6/5) στην πόλη της Κέρκυρας, στο κέντρο του νησιού. Μετά το πέρασμα του από τη νότια Κέρκυρα μαζί με τους «επιβάτες» του, τους 350 αθλητές και τις 10 ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό, θα μεταφερθεί στις 3 Ιουνίου  στη βόρεια Κέρκυρα, στις Νυμφές, για τα τελευταία παιχνίδια, τις βραβεύσεις και την τελετή λήξης.

Εκεί ο τοπικός σύλλογος, ο Αχιλλέας Νυμφών,  και τα μέλη του ΕΣΥΝ και της ΟΓΕ ετοιμάζονται για ένα εντυπωσιακό κλείσιμο των εκδηλώσεων, με φιλοδοξία να αφήσει τα πιο έντονα αποτυπώματα στην καρδιά και στη σκέψη τόσων των μικρών αθλητών αλλά και των πολλών θεατών που αναμένεται να την παρακολουθήσουν