Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μερόπη Υδραίου: Άντε γειά...Αλέξη!

Μερόπη Υδραίου
08 Δεκεμβρίου 2017 / 12:19

Γράφει η Μερόπη Υδραίου, επικεφαλής της «Κερκυραίων Δήμος»

Και πού ήρθες Αλέξη τίποτα δεν έμαθες, τίποτα δεν είπες, τίποτα δεν έδωσες! Επικοινωνιακές φιέστες και προεκλογικά προμηνύματα εισπράξαμε μόνο. Α! συγγνώμη για την παράλειψη …κάτι εισπράξαμε …μας αυγάτισες τα Διαπόντια που από τρία μας τα έκανες ποιός ξέρει πόσα, και με ελικοδρόμια μάλιστα, και μας αυγάτισες και την Αnnounciata, σαν τα ξωτικά του Αη Βασίλη μέρες που έρχονται «τα Announciata»! Ευχαριστούμε, νιώθουμε ήδη πιο πλούσιοι, είσαι πολύ γενναιόδωρος τελικά σε παρεξηγήσαμε! Αλλά δεν περιμέναμε και τίποτα λιγότερο μετά το σκίσιμο των μνημονίων, τη διαγραφή των χρεών μας από τις Τράπεζες, την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων, την αύξηση των συντάξεων και των μισθών και την προστασία των φτωχών και των αδυνάτων… Είσαι ο σούπερ ήρωας μας! Βέβαια, όσον αφορά την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά μας η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ήταν αποκύημα της σφαιρικής ενημέρωσης, της βαθιάς γνώσης των προβλημάτων μας αλλά κυρίως του πραγματικού ενδιαφέροντος που έχει για την Κέρκυρα και τα Ιόνια! Χαρακτηριστικά για τα σκουπίδια που απειλούν να μας πνίξουν μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ … «δεν είσαστε δα και το κέντρο του κόσμου, δείτε τι κάνουν αλλού και βρείτε τη λύση μόνοι σας» κατά το κοινώς «κόψτε το λαιμό σας» … αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς τους ομογάλακτους του Περιφερειάρχη και Δήμαρχο!

Δεν τόλμησε όμως κανείς από κάτω να του πει ότι ‘’ άλλα μας έλεγες Αλέξη όταν ερχόσουν σε προεκλογικές εκδρομούλες στη Λευκίμμη και άλλα υποσχέθηκαν Υπουργοί σου και Γεν. Γραμματείς στους Τεμπλονιώτες τις δύσκολες ημέρες της κατάληψης! Και συνεχίζοντας την επίρριψη ευθυνών στους τοπικούς άρχοντες είπες ούτε λίγο ούτε πολύ «ότι λεφτά υπάρχουν αλλά ότι είναι δική τους ευθύνη να είναι έτοιμοι να τα δεσμεύσουν» δηλαδή τους πέταξες το μπαλάκι για να φύγει από το δικό σου γήπεδο! Αλλά από την άλλη σε ό, τι ζητούσαν οι τοπικοί φορείς, υγείας, τουρισμού και άλλοι η απάντηση-καραμέλα πάντα η ίδια «δεν μπορούμε είμαστε αναγκασμένοι από το μνημόνιο». Ποιό μνημόνιο Αλέξη; το τελευταίο και χειρότερο που διαπραγματεύτηκες ανεπιτυχώς και υπέγραψες φαρδιά- πλατιά μαζί με την κυβέρνηση σου, όπως κατηγορούσες τους προηγούμενους, και με το οποίο υποθήκευσες το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας για άλλα 50 χρόνια;

Κρίμα Αλέξη και περιμέναμε να φέρεις κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο, κάτι ελπιδοφόρο αλλά μόνο η αντίδραση και ο θυμός μας έμεινε.. και η ελπίδα που μας την πούλησες πολύ φτηνά.. αλλά δεν θα σου κάνουμε τη χάρη να την εγκαταλείψουμε. Οφείλουμε όσοι σκεπτόμαστε ακόμα, όσοι έχουμε αγάπη για τον τόπο μας και πάθος να τον δούμε όπως του αξίζει, όσοι θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον, όσοι συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε να μην εγκαταλείψουμε ποτέ την προσπάθεια! Όσο για σένα Αλέξη μας απογοήτευσες …άντε γεια! Εμείς εδώ συνεχίζουμε για να κάνουμε τα αυτονόητα εφικτά και τα μεγάλα προοπτική!