Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόσκληση στον ΚΓΣ για τη γιορτή των 120 χρόνων του ΣΕΓΑΣ

Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος
29 Nov 2017 / 18:24
Σπύρος Πίκουλας

Τα 120 χρόνια από την ίδρυση της θα γιορτάσει την Παρασκευή (1/12, 19.00) η οικογένεια του ΣΕΓΑΣ,

παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο ΣΕΓΑΣ θα τιμήσει την ιστορία του, τους αθλητές του, καθώς επίσης και φορείς που στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αρωγοί σε όλες τις δραστηριότητες του.
Αν και τα σωματεία που ανήκουν είναι μερικές εκατοντάδες, μόλις εννέα από την Ελλάδα προσκλήθηκαν και θα είναι εκεί, ανάμεσά τους και ο Κερκυραϊκός Γ.Σ. που έχει ζωή 124 χρόνων (ιδρύθηκε το 1893) και είναι από τα ιδρυτικά μέλη. Μια μεγάλη τιμή, αλλά και αναγνώριση για τον Σύλλογο που έχει τιμήσει την Κέρκυρα και την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Συνολικά 28 σωματεία συμμετείχαν στη συνέλευση ίδρυσης της αρχαιότερης ομοσπονδίας το 1897. Έντεκα από αυτά συνεχίζουν να έχουν δράση και οι εκπρόσωποι τους θα βρίσκονται την Παρασκευή στη γιορτή του ΣΕΓΑΣ. Πρόκειται για τα σωματεία: ΓΣ Αμαρουσίου, ΓΣ Βόλου, Εθνικός ΓΣ, Κερκυραϊκός ΓΣ, Μεσσηνιακός ΓΣ, ΓΣ Ολυμπία Λεμεσσού, ΓΣ Παγκύπρια Λευκωσίας, Παναχαΐκή ΓΕ, Πανελλήνιος ΓΣ, Πανιώνιος ΓΣΣ, Πειραϊκός Σύνδεσμος.
Η Κατερίνα Στεφανίδη, η κατά κοινή ομολογία κορυφαία Ελληνίδα όλων των εποχών με διακρίσεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, θα τιμηθεί για την πορεία της και στο πρόσωπο της θα τιμηθούν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, που κατάφεραν να φέρουν σπουδαίες διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό.
Στη σκηνή του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8), όπου το 1897 πραγματοποιήθηκε το συνέδριο, που καθόρισε την ύπαρξη της ομοσπονδίας, θα ανέβουν δύο ακόμη σπουδαίοι αθλητές. Πρόκειται για τον Χρήστο Παπανικολάου και τη Σοφία Σακοράφα, που στη διάρκεια της καριέρας τους σημείωσαν παγκόσμιο ρεκόρ σε επί κοντώ και ακοντισμό, αντίστοιχα.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης η ομοσπονδία θα κάνει αρκετές βραβεύσεις . Στην γιορτή έχουν προσκληθεί οι εκπρόσωποι 11 σωματείων (εννέα από την Ελλάδα και δύο από την Κύπρο), που συμμετείχαν στην ίδρυση της ομοσπονδίας και συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα. Από τις σημαντικές στιγμές της βραδιάς θα είναι η προβολή του ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης, Τάκης Παπαγιαννίδης. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο δημοσιογράφος Αλέξης Κωστάλας.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια