Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στις 5 Δεκεμβρίου από την Equal Society

Equal Society
29 Nov 2017 / 14:31

H Equal Society θα βρίσκεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, από τις 10:00 το πρωί ως τη 13.00 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως,

στήνοντας μια πρότυπη «τράπεζα αίματος» στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που γίνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί της Κέρκυρας. 

Τι αναφέρει η ΜΚΟ:
Η αιμοδοσία αποτελεί στάση ζωής των ανθρώπων, τους ενώνει και υπερασπίζεται την ίδια τη ζωή. Τα αποτελέσματάτης σώζουν ζωές, μιας και το αίμα δεν παράγεται σε κανένα εργαστήριο και δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστατο γι’ αυτό. Κάθε μέρα εκατοντάδες συνάνθρωποί μας χρειάζονται βοήθεια. 
 
Αν είσαι από 18-65 ετών, είσαι υγιής κι ελεύθερος συμπτωμάτων, και δεν λαμβάνεις κάποιο αντιβιοτικό τις τελευταίες 7 ημέρες, δεν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν έχεις κάνει κάποιο μεγάλο χειρουργείο, tattoo ή piercingτους τελευταίους έξι μήνες, τότε για εσένα η αιμοδοσία είναι απλά 5’.
Για κάποιον άλλο όμως, είναι όλη του η ζωή! Για το λόγο αυτό η κινητοποίηση και η ευαισθητοποίηση για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι άμεση ανάγκη. Η EqualSociety, έχοντας προσφέρει ως σήμερα πάνω από 75 φιάλες αίμα σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη, απευθύνει έκκληση να σταθείτε στο πλευρό της, να κάνετε μια… «κατάθεση» ζωής και να δημιουργήσετε… «Δεσμούς Αίματος».
Όσο υπάρχουν άνθρωποι με αξίες, θα υπάρχουν και τέτοιες ανιδιοτελείς πράξεις αλληλεγγύης, αλτρουισμού και κοινωνικής προσφοράς. 
Χαρίζουμε λοιπόν ΖΩΗ στις 5Δεκεμβρίου 2017! Αφιέρωσε 5’ από το χρόνο σου και δώσε και εσύ μια «ανάσα ζωής»…!!