Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εθελοντική αιμοδοσία και παράλληλη συλλογή δειγμάτων μυελού του οστών

Εθελοντική αιμοδοσία
13 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:10

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 10.00 έως 13.00 επί της οδού Γ. Θεοτόκη (μπροστά από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ. Ν. Κέρκυρας)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας διοργανώνει δράση εθελοντικής αιμοδοσίας με παράλληλη δράση συλλογής δειγμάτων μυελού των οστών σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κέρκυρας, την Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας, το ΚΕΠ Υγείας Κέρκυρας, την 1η ΤΟ.Μ.Υ Κέρκυρας, το Νομαρχιακό σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Κέρκυρας, το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Κέρκυρας – Equal Society, τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», το Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Η Δράση Δρόμου-Εθελοντική Αιμοδοσία με παράλληλη δράση συλλογής δειγμάτων μυελού των οστών διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Μυελού των Οστών στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 και έχει στόχο  την υπενθύμιση για όλους τους ανθρώπους σε αυτόν τον κόσμο, πως το συγκεκριμένο αγαθό είναι το σημαντικότερο όλων και αποτελεί βασική προτεραιότητα η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμισή του αλλά και την ανάδειξη της σημασίας της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 10.00 έως 13.00 επί της οδού Γ. Θεοτόκη (μπροστά από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κέρκυρας) .