Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρωμαίου και Ματζουρογιάννης στον σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ

Στίβος
28 Σεπτεμβρίου 2017 / 15:51
Σπύρος Πίκουλας

Τις κατηγορίες σχεδιασμού της νέας χρονιάς επικύρωσε o ΣΕΓΑΣ στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, την Τρίτη 26/9.

Συνολικά 40 αθλητές και αθλήτριες εντάχθηκαν στην ομπρέλα της ομοσπονδίας για το νέο αγωνιστικό έτος, αριθμός μεγαλύτερος από ότι του 2017 (34).  
Ανάμεσα στην ελίτ των αθλητών-τριων στη χώρα μας βρίσκονται και δυο παιδιά της Κέρκυρας, η Κωνσταντίνα Ρωμαίου στην 2η κατηγορία και ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης στην 3η κατηγορία. Είναι μια ανταμοιβή των κόπων των δυο παιδιών που οι διακρίσεις τους και τα ρεκόρ τους δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Ομοσπονδία. Τι σημαίνει αυτό; Ένα μικρό οικονομικό βοήθημα που για αυτά τα παιδιά είναι σημαντικό, μην ξεχνάμε ότι έχουν δώσει πάρα πολλές ώρες από την ζωή τους και την καθημερινότητά τους στις προπονήσεις, στους αγώνες και για να πετύχουν όσα πέτυχαν έκαναν και κάνουν μεγάλες θυσίες. Στο σχεδιασμό αυτό βέβαια μπαίνει και ο προπονητής τους Παύλος Σκορδίλης, όπως και οι προπονητές όλων των αθλητών που εντάσσονται στις κατηγορίες αυτές.
Να σημειώσουμε ότι στην 1η κατηγορία, είναι οι κορυφαίοι και μιλάμε για μόλις έξι άτομα, η Κατερίνα Στεφανίδη (Χρυσή Ολυμπιονίκης και 1η Παγκόσμια πρωταθλήτρια), η Μπελιμπασάκη (1η στα 200μ. στο πρωτάθλημα Ευρώπης της S-L),  η Β. Παπαχρήστου (1η στο τριπλούν στο πρωτάθλημα Ευρώπης της S-L),   ο Μ. Τέντογλου   (10η  Επίδοση Παγκοσμίως ΣΤΟ μήκος), ο κ. Φιλιππίδης (12η  Επίδοση Παγκοσμίως στο επί κοντώ) και ο Ι. Κυριαζής (9η  Επίδοση Παγκοσμίως στο ακόντιο).    
Επειδή η νέα αγωνιστική σεζόν έχει πολλές αγωνιστικές προκλήσεις, η ομοσπονδία όπως ανακοίνωση, είναι έτοιμη να στηρίξει τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των κατηγοριών,  με παροχές που δεν περιορίζονται μόνο στην κάλυψη των οδοιπορικών. 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια