Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιώργος Χατζηνάσιος - Αγάθη Κοσκινά. Μετά το Ηρώδειο στη Κηφισιά

Αγάθη Κοσκινά
09 Σεπτεμβρίου 2022 / 09:30

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του δημοφιλούς σχήματος Γιώργος Χατζηνάσιος με τους ερμηνευτές του Σπύρο Κλείσσα και Αγάθη Κοσκινά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζονται οι παραστάσεις του δημοφιλούς σχήματος Γιώργος Χατζηνάσιος Με τους ερμηνευτές του Σπύρο Κλείσσα  και Αγάθη Κοσκινά  και μάλιστα αυτή τη φορά στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιαστούν και τραγούδια σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη αφού το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ορίσει το 2022 ως έτος Καμπανέλλη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου ανθρώπου του πολιτισμού.

Στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Κηφισιάς σε εκδήλωση που γίνεται με τη συνδιοργάνωση και της περιφέρειας Αττικής, ο Γιώργος Χατζηνάσιος θα παρουσιάσει κινηματογραφικά του έργα σε εκτέλεση με δύο πιάνα έχοντας συνοδοιπόρο του τη κόρη του Μαργαρίτα η οποία ζει και κάνει καριέρα στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια τα τραγούδια που τον έχουν κάνει να χαρακτηρίζεται εκ των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών θα αποδοθούν από τους Σπύρο Κλείσσα και Αγάθη Κοσκινά μαζί με τραγούδια του Ιάκωβου Καμπανέλλη!



Έτσι η εβδομάδα που ξεκίνησε με τη μεγαλειώδη συναυλία στο Ηρώδειο ολοκληρώνεται στη Κηφισιά η οποία  σαν περιοχή έχει φιλοξενήσει την Αγάθη Κοσκινά είτε σαν ερμηνεύτρια είτε σαν μαέστρο πολλές φορές.

Η επιμέλεια του μουσικού προγράμματος έγινε από τον ίδιο τον συνθέτη, ο οποίος διανύει μια δεύτερη δημιουργική νιότη τόσο από πλευράς εμφανίσεων όσο και από πλευράς εμπνεύσεων.

Η συναυλία στο Ηρώδειο

Μια μαγική και μεγαλειώδη βραδιά έζησαν οι πεντέμισι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το Ηρώδειο σε μια ανεπανάληπτη παράσταση τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Καλλιτέχνες που με  τεράστια ιστορία στο χώρο του πολιτισμού μας βρέθηκαν για να τιμήσουν τα 50 χρόνια του δημοφιλούς μας σύνθετη Γιώργου Χατζηνάσιου.
Μάριος Φραγκούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης,Μανώλης Μητσιάς,Έλενα Παπαρίζου, Πασχάλης, Δήμητρα Γαλάνη, Βασιλική Καραγιάννη, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, αλλά και η τέσσερεις ανερχόμενοι καλλιτέχνες που όπως χαρακτηριστικά είπε ο συνθέτης τον «στηρίζουν»,  ανάμεσα τους η Κερκυραία Αγάθη Κοσκινά αποθεώθηκαν σε αυτή την μοναδική επετειακή συναυλία.



Το Ηρώδειο κατακλύστηκε από νωρίς από τον κόσμο μεταξύ των οποίων υπήρχαν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Σωτήρης Χατζηδάκης, ,ο περιφερειάρχης Αττικής Πατούλης , ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας με τη σύζυγό του Λουκίλα Καρρέρ και πλήθος επωνύμων από το επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κόσμο που μαγεύτηκαν από τη μουσική πανδαισία του Γιώργου Χατζηνάσιου σε μια παράσταση που ξεπέρασε τις τρεις ώρες!

Ο συνθέτης παρουσίασε αποσπάσματα από όλο το έργο του με ορχηστρικά κομμάτια, με συμφωνικά κομμάτια,με κινηματογραφικά κομμάτια,το ορατόριο του και φυσικά κάποιες από τις τεράστιες δισκογραφικές του επιτυχίες.
Ανάμεσα στα σπουδαία αυτά ονόματα ήταν και η μόνιμη ερμηνεύτρια τα πέντε τελευταία χρόνια του μουσικοσυνθέτη στη πιο σημαντική στιγμή της πορείας της Αγάθη Κοσκινά, η οποία με το τρόπο αυτό έγραψε ιστορία αφού έγινε η μοναδική Κερκυραία ερμηνεύτρια που έχει εμφανιστεί δύο φόρες στο Ηρώδειο πλάι σε μεγάλα ονόματα.

Μετά τη παρουσία της με το Τόλη Βοσκόπουλο και τη φιλαρμονική  Γαστουρίου ήρθε και η χθεσινή παράσταση με τον ανυπέρβλητο Γιώργο Χατζηνάσιο.
Εκτός προγράμματος μάλιστα ερμήνευσε με τον θρυλικό Πασχάλη το ´μάθημα σολφέζ´ με τους θεατές να τους αποθεώνουν!!!

Η εργατικότητα, το ταλέντο και οι ικανότητες της Αγάθης Κοσκινά την έκαναν την τελευταία πενταετία να έχει μια αλματώδη και αξιομνημόνευτη παρουσία, αφού βρέθηκε καλλιτεχνικά δίπλα σε ανθρώπους που έμοιαζαν άπιαστο όνειρο, όπως η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Σταμάτης Κόκοτας ο Φίλιππος Νικολάου και οι μουσικοσυνθέτες θρύλοι της Ελλάδας Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός και φυσικά  ο Γιώργος Χατζηνάσιος.

Η αξία της δουλειάς της στο καλλιτεχνικό χώρο της έφερε μάλιστα πρόταση συνεργασίας και συζητούνται κατά πόσο μπορούν να ξεπεραστούν τεχνικές δυσκολίες, με συμμετοχή σε καλλιτεχνικό σχήμα έκπληξη το φετινό χειμώνα στην Αθήνα!
Παράλληλα και αυτό το χειμώνα θα εμφανίζεται με το μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο και το Σπύρο Κλείσσα σε παραστάσεις ανά την Ελλάδα.