Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Αγάθη Κοσκινά και ο Βασίλης Γισδάκης στο Ιερό Αιγυπτίων Θεών στο Μαραθώνα

Αγάθη Κοσκινά
08 Σεπτεμβρίου 2017 / 13:12

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ. Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν οι Κερκυραίοι και συντοπίτες(αμφότεροι κατάγονται από το Σπαρτύλα) καλλιτέχνες Βασίλης Γισδάκης και Αγάθη Κοσκινά στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Αιγυπτίων Θεών στο Μαραθώνα στο φως της πανσελήνου.

Σε μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της Ελλάδος, όπως αυτή του Μαραθώνα και σε έναν εξαιρετικής  αρχαιολογικής σημασίας χώρο, που ιδρύθηκε από τον Ηρώδη Αττικό το 160 μ.Χ. ,πλήθος κόσμου έσπευσαν αφενός για να ξεναγηθούν από τους αρχαιολόγους της εφορείας αρχαιοτήτων ανατολική Αττικής, και αφετέρου για να απολαύσουν εξαιρετικές μελωδίες Ελλήνων συνθετών με το φεγγάρι να κάνει την εμφάνισή του δίπλα στη θάλασσα.

Μελωδίες, φωτισμός και πανσέληνος δημιούργησαν ένα εξαιρετικό περιβάλλον που υποστηρίχθηκε εκπληκτικά από τους δύο καλλιτέχνες οι οποίοι υπό τους ήχους της κιθάρας του μουσικοσυνθέτη Μανόλη Ανδρουλιδάκη παρουσίασαν  δείγματα του ταλέντου τους καταχειροκροτούμενοι από τους θεατές.

Την παράσταση παρακολούθησε και ο βουλευτής Κέρκυρας Κώστας Παυλίδης με τους διοργανωτές προεξέχουσας της προέδρου της ΕΤΑΠ Αναστασίας Παππάς να υπόσχονται ανάλογη βραδιές με τους ίδιους συντελεστές σε αρχαιολογικές εκδηλώσεις του δήμου Μαραθώνος και να ευχαριστεί θερμά του καλλιτέχνες για την παρουσία τους και το επίπεδό τους.