Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Μάντζαρος στον τελικό του «World Orchestra Festival 2016»

Φ.Ε.Μ.
31 Ιουλίου 2016 / 18:51

ΒΙΕΝΝΗ. Ίσως η μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, καταξίωση της Φιλαρμονικής Εταιρίας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» λαμβάνει χώρα στη Βιέννη.

Συγκεκριμένα, τμήμα του Μουσικού Σώματος απαρτιζόμενο από 50 περίπου μουσικούς της Φιλαρμονικής, βρίσκεται στην αυστριακή πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στο εν λόγω φεστιβάλ, το διάστημα 28-31 Ιουλίου. 

Το «World Orchestra Festival» διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 2013 και ήδη έχει αποκτήσει σημαντική φήμη σε διεθνές επίπεδο. Τελεί δε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αυστριακής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας και του Δημάρχου Βιέννης. Το φεστιβάλ αποτελεί πολύτιμη εμπειρία για τους συμμετέχοντες μουσικούς και ιδίως για τους νεότερους, καθώς έχει διαγωνιστικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, περιλαμβανομένων σεμιναρίων που διεξάγονται στην Μουσική Ακαδημία της Βιέννης. 
   
Το βραδυ της τελευταίας Κυριακής  του Ιουλίου πραγματοποιείται η τελική συναυλία του διαγωνισμού «World Orchestra Festival 2016», που κρίνει και τον τελικό νικητή, στην περίφημη αίθουσα Musikverein, από την οποία απολαμβάνουμε κάθε χρόνο την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της διάσημης Φιλαρμονικής της Βιέννης. Εκτός από την Μάντζαρο, συμμετέχουν δύο μπάντες από Ιταλία, μία από Αυστρία και μία από Κροατία.

Η πρόκριση στο διαγωνισμό ήρθε με πόρισμα πενταμελούς επιτροπής, αποτελούμενης από τρία διακεκριμένα μέλη της Φιλαρμονικής της Βιέννης και από δύο καθηγητές των Μουσικών Ακαδημιών της Βιέννης και του Πεκίνου.