Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ήχος – Συχνότητα – Δόνηση» - Συμπράττουν η Sophie Andrée και ο Μάριος Μουζακίτης

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας
20 Απριλίου 2016 / 13:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ήχος – Συχνότητα – Δόνηση» θα είναι ο τίτλος μιας ιδιαίτερης εκδήλωσης που διοργανώνει η γνωστή στο κερκυραϊκό (και όχι μόνο) κοινό, sound & voice healing performer, Sophie Andrée.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή (των Βαΐων), 24 Απριλίου. Πρόκειται για έναν διάλογο μεταξύ θιβετιανών singing bowls και κρουστών οργάνων. To δεύτερο αυτό σκέλος θα επιμεληθεί ο Μάριος Μουζακίτης. Συνδυάζοντας μουσική και εσωτερικότητα, στόχος της Sophie Andrée και του Μάριου Μουζακίτη θα είναι η δημιουργία «ηχοχρωματικών δονήσεων» μέσα από τον αυτοσχεδιασμό σε διάφορα κρουστά όργανα· από βιμπράφωνο μέχρι κύμβαλα.     
Η κυρία Andrée μας ανέφερε χαρακτηριστικά στην επικοινωνία που είχαμε μαζί της:  «Με τον Μάριο κάνουμε ένα διάλογο, μια συνεργασία ήχου και χρώματος, φωτεινών κυμάτων που εκπέμπουν συχνότητες και μεταφέρουν ενεργειακές δονήσεις. Η διαδικασία υφαίνεται γύρω από ένα πλέγμα μουσικής με εσωτερική αρμονία και χρονικές ακολουθίες μη γραμμικές. Αυτή μας η συνεργασία βασίζεται πάνω σε μια νέα μουσική ταυτότητα δημιουργίας, διαλόγου, επικοινωνίας, έμπνευσης. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε με προσωπικό, διαισθητικό τρόπο να αποδώσουμε την σχέση ηχοχρώματος και ηχοσυχνότητας.»
Οι υπόλοιποι συντελεστές της εκδήλωσης είναι οι Ναταλία Καποδίστρια (σκηνοθετική επιμέλεια), Κώστας Βλάχος (επιμέλεια φωτισμού) και Martin Andrée (video art). Την εκδήλωση θα φιλοξενήσει το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας και η Διευθύντριά του, Δέσποινα Ζερνιώτη, στο εσωτερικό περιστύλιο των Ανακτόρων των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται τακτικά εκδηλώσεις που διοργανώνει του Μουσείο Ασιατικής Τέχνης σε συνεργασία με την Sophie Andrée, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων. Στην εκδήλωση της προσεχούς Κυριακής, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρα έναρξης 18:00.