Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι εκδηλώσεις του Δήμου για τα 153 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

Ενωση Επτανήσου
17 Μαΐου 2017 / 13:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εκδηλώσεις του Δήμου για τα 153 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα είναι οι εξής: Στη διάρκεια εκφώνησης του πανηγυρικού στην Ιόνιο Βουλή θα εκτεθούν η Σημαία της Επτανήσου Πολιτείας (1800 – 1807)

 και η Σημαία του Ιονίου Κράτους (1816 – 1864). Πρόκειται για 2 ιστορικά κειμήλια που ανήκουν στο Δήμο της Κέρκυρας.
Μετά την παρέλαση, θα γίνει επίδειξη από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, στον όρμο της Γαρίτσας.
Αναμένονται στην Κέρκυρα αντιπροσωπείες πόλεων με τις οποίες ο Δήμος έχει συνάψει σχέσεις (Σύμφωνα Συνεργασίας / Αδελφοποιήσεις / Δίκτυα). Πρόκειται για αντιπροσωπείες από: Πρέβεζα, Ναύπλιο, Αίγινα, Δελφοί, Novisad,  Krusevats (Σερβία), Άγιοι Σαράντα (Αλβανία), Koper  –  Kapodistrias (Σλοβενία), Αμμόχωστος,  Άσσια, Πάφος (Κύπρος), Bari (Ιταλία), Troisdorf,  Trossingen (Γερμανία), Bar (Μαυροβούνιο).
• Το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, θα υπογραφεί στο Ιστορικό Δημαρχείο Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ των Δήμων της Κέρκυρας και του Bar.
• Τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στις 11.00 το πρωί θα γίνει Γενική Συνέλευση των πόλεων του Δικτύου Καποδίστρια  (Κέρκυρα, Αίγινα, Ναύπλιο, Αμμόχωστος, Koper – Kapodistrias).