Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητές του 6ου Δημοτικού Κέρκυρας μυήθηκαν από την «Ε» στον γοητευτικό κόσμο της δημοσιογραφίας

Δημοσιογράφοι
23 Απριλίου 2024 / 16:22

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, αποδεχόμενη την πρόσκληση της δασκάλας του τμήματος Χρύσας Καπνιά βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στο σχολείο, προκειμένου να εισαγάγει τους μαθητές στον μαγικό κόσμο των ειδήσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην τέχνη του ρεπορτάζ και της δημοσιογραφίας μυήθηκαν από την «Ε» οι μαθητές του Β1 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, στη Γαρίτσα.

Η εφημερίδα μας, αποδεχόμενη την πρόσκληση της δασκάλας του τμήματος Χρύσας Καπνιά βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στο σχολείο, προκειμένου να εισαγάγει τους μαθητές στον μαγικό κόσμο των ειδήσεων και του έντυπου Τύπου.

Μια πρώτη εικόνα  είχαν σχηματίσει από τη διδασκαλία σχετικού κεφαλαίου στο μάθημα της «Γλώσσας», δίνοντάς τους το κίνητρο να μάθουν περισσότερα από τους ίδιους τους ανθρώπους του επαγγέλματος.

Οι μαθητές άκουσαν με προσοχή τη δημοσιογράφο της «Ε» Μαρία Μπαζδριγιάννη, η οποία εξήγησε στους μαθητές τα στάδια έκδοσης μιας εφημερίδας με ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία των ρεπορτάζ, στα είδη του, στην κατανομή της ύλης στις σελίδες και στην αξιολόγηση των ειδήσεων που φιλοξενούνται στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας.

Οι μαθητές ξεφύλλισαν πρόσφατα και παλιότερα φύλλα της «Ε», παρατήρησαν τη σημασία που έχουν οι τίτλοι και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τα ρεπορτάζ και τα άρθρα.

Στο τέλος δεν παρέλειψαν να υποβάλλουν και τα ερωτήματά τους αναφορικά με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του επαγγέλματος εκδηλώνοντας την παιδική τους περιέργεια για το λειτούργημα της δημοσιογραφίας