Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενίσχυση του ΝΑΟΚ με τέσσερις νέους υδατοσφαιριστές

ΝΑΟΚ
22 Nov 2023 / 12:15
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Επιπλέον κράτησε στην ομάδα και έναν παίκτη όπου είχε αποκτήσει πέρσι τον Γιώργο Γλούμη που είναι αριστερόχειρας και παίζει ως περιφερειακός

Η επιστροφή του ΝΑΟΚ στην Α2 Ανδρών έγινε με αργά και σταθερά βήματα και κυρίως με ρόστερ που η μεγάλη πλειοψηφία του αποτελείται από παιδιά που βγήκαν από τις ακαδημίες του. Πλέον σταθεροποιείται στην κατηγορία και σίγουρα τη φετινή σεζόν θα θέλει να κάνει έστω μισό βήμα παραπάνω, με προπονητή πάντα την παλιά δόξα του Ομίλου και της Εθνική μας, Σπύρο Καρδόνα.

Γεγονός είναι πως για να σταθεί η ομάδα έχει ανάγκη ενίσχυσης κάθε χρόνο από 3,4 παίκτες για συγκεκριμένους ρόλους, έτσι ώστε και με 10 τουλάχιστον Κερκυραίους στη σύνθεση να μπορέσει να κάνει αισθητή της παρουσία της. Τεράστιο μειονέκτημα είναι η αδυναμία προετοιμασίας και προπόνησης της ομάδας με όλους του παίκτες, αφού ουσιαστικά είναι σε δυο γκρουπ, ένα στο νησί και ένα στην Αθήνα. Αυτό δεν βοηθάει καθόλου, όπως και η αδυναμία να κάνει ικανό αριθμό φιλικών αγώνων προετοιμασίας ώστε να εμφανιστεί έτοιμη από την 1η αγωνιστική, είναι και ο λόγος όπου παιγνίδι με παιγνίδι γίνεται καλύτερη.

Φέτος η ομάδα προχώρησε σε 4 μεταγραφές, αυτοί είναι οι:  Νίκος Κουλιεράκης, Γιώργος Γκότσης, Βίκτωρας Μάμαλης, Αντώνης Ξενάκης  ενώ κράτησε στην ομάδα και έναν παίκτη όπου είχε αποκτήσει πέρσι τον Γιώργο Γλούμη που είναι αριστερόχειρας και παίζει ως περιφερειακός.

Το προφίλ των παικτών:

Ο Ν. Κουλιεράκης είναι  φουνταριστός με μεγάλη παρουσία στην Α1 (ΝΟ Βουλιαγμένης, ΑΝΟ Γλυφάδας,  Χανιά, Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ). Πολύ έμπειρος παίκτης και διεθνής σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και στην Εθνική Ανδρών.

Ο Γιώργος Γκότσης  είναι περιφερειακός, έχει την εμπειρία της Α2,τελευταία του ομάδα πέρσι η ΑΕ Χαϊδαρίου.

Ο νεαρός Βίκτωρας Μάμαλης (20 ετών) παίζει σαν τερματοφύλακας, έπαιξε στον Νηρέα και πέρσι στον Υδραϊκό.

Ο Α.  Ξενάκης έπαιξε από το 2011 – 2016 στο Π. Φάληρο, μετά ως το 2018 στης Αγγλική Otter London,  στην ΑΕΚ ως  το 2020 και στη συνέχεια στον ΠΑΟ. Ο Ξενάκης είναι διεθνής  με τις ομάδες Εφήβων και Νέων Ανδρών, έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό το 2009 στην Κροατία και το χάλκινο στο Παγκόσμιο που έγινε στο Βόλο  το 2011.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει σε 10 μέρες (Κυριακή 3 Δεκέμβρη) θα γίνει σε δυο ομίλους των οκτώ ομάδων και σε δυο φάσεις, η πρώτη θα τελειώσει 14 Μάρτη και στη συνέχεια θα έχουμε πλέι οφ και πλέι άουτ ανάλογα με την βαθμολογική θέση των ομάδων στους δυο ομίλους. Αυτά θα κρατήσουν  ένα μήνα από 4 Απριλίου ως 2 Μαΐου.  

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, Ο Σπ. Καρδόνας πρέπει να «παντρέψει» νέους με παλιούς παίκτες και παράλληλα το γκρουπ που προπονείται στην Αθήνα με αυτό που θα προπονείτε στην Κέρκυρα.  

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια