Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγορά οικοπέδου για γήπεδο στον Κρόνο Αργυράδων

Κρόνος Αργυράδων
31 Αυγούστου 2023 / 16:37
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το δικό του γήπεδο, έγινε σχολείο και σε μια γωνιά φτιάχτηκε ένα μικρό 5Χ5, αλλά πλησιάζουμε τα 20 χρόνια που η ομάδα έμεινε χωρίς γήπεδο και κανείς δεν κατάφερε να κάνει κάτι, παρά τις προσπάθειες των εκάστοτε διοικήσεων της ομάδας, αλλά και των Αργυραδιτών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα από τα ιστορικά σωματεία του νησιού μας είναι ο Κρόνος Αργυράδων, με πολλές επιτυχίες, πρωταθλήματα στα τοπικά και συμμετοχή σε Δ΄ και Γ΄ Εθνική, ενώ πήρε και πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής και συμμετοχή στην Super League 2, όπου όμως δεν συμμετείχε.

Το δικό του γήπεδο, έγινε σχολείο και σε μια γωνιά φτιάχτηκε ένα μικρό 5Χ5, αλλά πλησιάζουμε τα 20 χρόνια που η ομάδα έμεινε χωρίς γήπεδο και κανείς δεν κατάφερε να κάνει κάτι, παρά τις προσπάθειες των εκάστοτε διοικήσεων της ομάδας, αλλά και των Αργυραδιτών. Βρέθηκε ένας χώρος να γίνει γήπεδο, που για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν προχώρησε ποτέ.

Ο Κρόνος τα τελευταία χρόνια είναι τσιγγάνος, έχει «μετακομίσει» στο γήπεδο του Περιβολίου, εκεί προπονείται και δίνει τους εντός έδρας αγώνες του, ενώ το γηπεδάκι δίπλα στο σχολείο, το χρησιμοποιεί η Ακαδημία η οποία συμμετέχει σε ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ. Το μόνο θετικό είναι ότι μετά από πολλούς αγώνες τα παλιά αποδυτήρια έχουν ανακαινιστεί και φτιάχτηκε κάπως και ο εξωτερικός χώρος.

Έρχεται μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νότιας Κέρκυρας (την οποία ανήρτησε και ο Δήμαρχος κ. Κ. Λέσσης την Τετάρτη 30/8/2023) που αναφέρει ότι θα αγοραστεί οικόπεδο για γήπεδο στον Κρόνο.

 

Η ανάρτηση του κ. Λέσση

 

Ιστορική απόφαση για τον Κρόνο Αργυράδων

Μετά από πρόταση, του Δημάρχου Κώστα Λέσση, σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας, αποφάσισε την αγορά οικοπέδου για κατασκευή γηπέδου του ιστορικού Κρόνου Αργυράδων. Ο Δήμαρχος πιστός στις δεσμεύσεις του μετά την αγορά του οικοπέδου, δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί και για την κατασκευή του.

 

Λόγω των επικείμενων Δημοτικών εκλογών, πολύ κόσμος το θεωρεί ως μια προεκλογική υπόσχεση, από αυτές που συνήθως μένουν υποσχέσεις και είναι δύσπιστος. Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ανάπτυξης κ. Κ. Πλασκασοβίτης σε ανάρτηση του για το γήπεδο την Τρίτη 29/8 αναφέρει… «Αγαπητοί φίλοι των Αργυράδων και εμείς είμαστε σύμφωνοι στο να αγοραστεί οικόπεδο και να γίνει το γήπεδο του Κρόνου Αργυράδων, διότι αυτή η ομάδα έχει μια ιστορία. Κάποιοι όμως που θέλουν και αυτοί να γίνει η αγορά του Οικοπέδου και το γήπεδο σήμερα που είχαμε δημοτικό συμβούλιο ήταν απών. Χορτάσαμε αναρτήσεις και λόγια. Αλλά δεν είδα κανέναν σας από την αντιπολίτευση να είναι στο δημοτικό συμβούλιο. Καλό βράδυ. Αυτά για την ιστορία».

Όλα αυτά όμορφα έστω και 40 μέρες πριν ο κόσμος της Νότιας Κέρκυρας πάει στις κάλπες να εκλέξει τον νέο Δήμαρχο. Θέλω όμως απλά να υπενθυμίσω ότι στέρηση αθλητικών υποδομών στο νησί και έργα μόνο στα χαρτιά, υπάρχουν και στην Νότια Κέρκυρα και θα τα αναφέρω ονομαστικά, απλά σαν υπενθύμιση.

Α) Γήπεδο στον Άγιο Νικόλαο με εξασφαλισμένη πίστωση 273.000€ εδώ και χρόνια, ΔΕΝ έχει γίνει παρά τις υποσχέσεις, μετά από μεγάλο αγώνα και παραστάσεις των κατοίκων στα Δημοτικά συμβούλια.

Β) Εξέδρα 500 θέσεων και έργα περίφραξης στο γήπεδο του Πετριτή, χρηματοδοτημένα εδώ και 5 χρόνια (από την προηγούμενη ΠΙΝ) για να πάρει άδεια για αγώνες Γ΄ Εθνικής και να αγωνίζεται εκεί η ομάδα (και όχι στο Κανόνι, στο γήπεδο της ΕΠΣΚ) δεν έχουν γίνει, απλά… συμβασιοποιήθηκε το έργο με τίτλο «Συντήρηση-Περίφραξη Γηπέδου Πετριτή», αυτό έγινε (συμπτωματικά) έξι εβδομάδες πριν τις εκλογές, ενώ λέξη δεν αναφέρθηκε για την εξέδρα.

Γ) Ταρτάν στο γήπεδο της Λευκίμμης (χρηματοδοτημένο έργο) για τα παιδιά του στίβου. Υπάρχει χρηματοδότηση και μάλιστα ο Δήμαρχος κ. Κ. Λέσσης σε μαθητικούς αγώνες το 2022 στο γήπεδο αυτό υποσχέθηκε ότι την επόμενη χρονιά (2023) τα παιδιά θα αγωνιστούν σε ταρτάν (υπάρχει βίντεο με τις δηλώσεις προς τα παιδιά και τους γονείς στο γήπεδο την ημέρα των αγώνων) γιατί θα έχει παραδοθεί; Σε χώμα και λάσπη το χειμώνα συνεχίζουν τα παιδιά του στίβου την προσπάθειά τους.

Δ) Κλειστό γυμναστήριο στη Νότια Κέρκυρα, με χρηματοδότηση εδώ και πέντε χρόνια από την προηγούμενη ΠΙΝ. Είδε κανείς να γίνεται κάτι;

Δεν αναφέρομαι και στην τεράστια ανάγκη να αλλάξει ο συνθετικός χλοοτάπητας στο γήπεδο του Αγ. Ματθαίου (έχουν εδώ και δυο χρόνια εξαγγελθεί 400.000 € για αντικατάσταση Χλοοτάπητα Γηπέδων Καρουσάδων, Αυλιωτών και Αγίου Ματθαίου), ενώ και στο Περιβόλι η αλλαγή συνθετικού χλοοτάπητα είναι απολύτως απαραίτητη.

Οι ανάγκες είναι τεράστιες για τις αθλητικές υποδομές και στη Νότια Κέρκυρα, αλλά από 5 τουλάχιστον έργα, με χρηματοδότηση, ΔΕΝ έγινε ούτε ένα. Μακάρι τουλάχιστον για τον Κρόνο να ξεκινήσει κάτι, με την αγορά οικοπέδου, αλλά όταν έχεις τόσα άλλα που προηγούνται και μάλιστα χρηματοδοτούμενα, σε βάζει σε σκέψεις πως θα αγοραστεί οικόπεδο για γήπεδο; Μακάρι οι επιφυλάξεις μας να διαψευστούν για το καλό της νεολαίας και του αθλητισμού.

 

Το μικρό γήπεδο 5Χ5 που υπάρχει σε μια γωνιά του παλιού γηπέδου του Κρόνου ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια