Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η επιστροφή του Ατρόμητου, με προπονητή τον Σπ. Γιαννούλη

Ατρόμητος Στρογγυλής
18 Αυγούστου 2023 / 16:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πλέον η ομάδα προσπαθεί να στελεχωθεί με παίκτες, όσους μπορεί από το χωριό, οι οποίοι λογικό είναι να έπαιζαν σε άλλες ομάδες και να φτιάξει ένα ρόστερ όσο γρηγορότερα γίνεται για να έχει μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είχαμε αναφέρει εδώ και ένα μήνα για την προσπάθεια που γίνεται στην Στρογγυλή (από τον πρόεδρο της κοινότητας και παλιούς σημαντικούς παράγοντες) ώστε να επιστρέψει η ομάδα στα αθλητικά δρώμενα. Είχε γίνει μια συγκέντρωση στις 17 Ιουλίου και αποφασίστηκε τότε η ομάδα να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, ενώ ήδη κάποιοι άνθρωποι είχαν φροντίσει όλα τα διαδικαστικά έτσι ώστε η ομάδα να πάρει την ειδική αθλητική αναγνώριση  από το Μητρώο της ΓΓΑ, κάτι που έγινε.

Πλέον παλιοί πρόεδροι, όπως ο ορθοπεδικός γιατρός Νίκος Μπαλής, ο Σπύρος Μπόγδος κλπ, προχώρησαν και η ομάδα ετοιμάζεται για να αγωνιστεί στην Β΄ κατηγορία της ΕΠΣΚ (ενδεχομένως στην Γ΄ αν δημιουργηθούν τρεις κατηγορίες). Κάτι που επίσημα ενημέρωσε η ομάδα με την παρακάτω ανακοίνωση:  

«Σας ενημερώνουμε ότι μετά από 2 χρόνια απουσίας από τα τοπικά πρωταθλήματα Κέρκυρας ο ιστορικός Ατρόμητος Στρογγυλής θα αγωνιστεί κανονικά την περίοδο 2023-2024. Σας καλούμε όλους να στηρίξετε με κάθε τρόπο την προσπάθεια μας!».

 Από εκει και πέρα ο Ατρόμητος ήθελε ένα προπονητή ο οποίος θα συγκέντρωνε όλα τα στοιχεία εκείνα που θα δημιουργούσε μια ομάδα από το μηδέν. Η λύση Σπύρος Γιαννούλης ήταν μονόδρομος και φυσικά ο μόνος φόβος ήταν να μην δεχθεί την πρόταση. ο Σπύρος   Γιαννούλης, ένας εκ των κορυφαίων προπονητών του νησιού, αυτός με την μεγαλύτερη παρουσία στον πάγκο ομάδων, περισσότερο από οποιονδήποτε στο νησί, δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την ομάδα του χωριού του (εκεί γεννήθηκε) να μην βοηθήσει στο ξεκίνημα και η ανακοίνωση: «Ο Ατρόμητος Στρογγυλής αισθάνεται την χαρά να ανακοινώσει τον αξιόλογο προπονητή κ Σπύρο Γιαννούλη στο τιμόνι της ομάδας μας. Ο κ. Γιαννούλης που πριν από 5 χρόνια είχε αναδείξει την ομάδα μας πρωταθλήτρια, θα είναι πάλι κοντά μας να βοηθήσει σε αυτό το δύσκολο έργο… Καλώς ήρθες coach!!!».

Να σημειώσουμε ότι ο Σπύρος Γιαννούλης ήταν σπουδαίος ποδοσφαιριστής με πολλές συμμετοχές στην Β΄ Εθνική (Πανελευσινιακό, Πανδραμαϊκό, ΑΟ Κέρκυρα), έχει καθίσει στον πάγκο  πάνω από 15 ομάδων, ανάμεσά τους ο ΑΟ Κέρκυρα, ο Όλυμπος, ο ΟΦΑΜ, ο ΑΟ Κασσιώπης, ο ΠΑΟΚ, η Βολίδα, η ΑΕ Φαιάκων, ο Άρης Μέσης, η ΕΠΑ, ο Ατρόμητος κλπ. Είναι ιδανικός να κτίζει ομάδες από το μηδέν, ένας άνθρωπος γνώστης του ποδοσφαίρου όπου έχει αφήσει το στίγμα της εξαιρετικής δουλειάς του παντού. Ήταν και πολλά χρόνια στις μικτές της ΕΠΣΚ, μάλιστα ήταν αυτός που έφτασε την ομάδα μια και μοναδική φορά στην ιστορία της στα τελικά, στην εξάδα.

Πλέον η ομάδα προσπαθεί να στελεχωθεί με παίκτες, όσους μπορεί από το χωριό, οι οποίοι λογικό είναι να έπαιζαν σε άλλες ομάδες και να φτιάξει ένα ρόστερ όσο γρηγορότερα γίνεται για να έχει μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Αυτό όμως που νομίζουμε ότι αξίζει πάνω από όλα είναι η αγάπη κάποιων ανθρώπων που κατάφεραν να επαναφέρουν την ομάδα στα αθλητικά δρώμενα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, Η ομάδα του Ατρόμητου σε παλιότερη εμφάνισή της

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια