Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρεις αθλητές του ΚΓΣ στις Μικτές ομάδες της ΕΣΚΑΒΔΕ

ΜΠΑΣΚΕΤ
20 Οκτωβρίου 2022 / 16:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το να έχεις 11 ανδρικές ομάδες μπάσκετ στο νησί και οι περισσότερες να έχουν και ακαδημίες, είναι πολύ καλό για τον αθλητισμό, έστω και αν οι δυνάμεις μοιράζονται και δυστυχώς μόνο στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ μετέχουν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το να έχεις 11 ανδρικές ομάδες μπάσκετ στο νησί και οι περισσότερες να έχουν και ακαδημίες, είναι πολύ καλό για τον αθλητισμό, έστω και αν οι δυνάμεις μοιράζονται και δυστυχώς μόνο στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ μετέχουν. Ίσως είναι ντροπή για την Κέρκυρα να μην υπάρχει ομάδα τουλάχιστον στην Β΄ Εθνική, αλλά ούτε στην Γ΄ δεν έχουμε.

Παρ΄ όλα αυτά είναι παρήγορο, ότι εκατοντάδες παιδιά ασχολούνται με το μπάσκετ, λίγα θα ξεχωρίσουν, ελάχιστα θα φτάσουν ψηλά, αλλά μετράει ότι κάνουν αθλητισμό. Σε αυτά που ξεχωρίζουν, έγινε επιλογή από τους προπονητές της ΕΣΚΑΒΔΕ, για να πλαισιώσουν τις μικτές ομάδες Κ-15 και Κ-16 οι οποίες θα πάρουν μέρος στα αντίστοιχα πρωταθλήματα των Μικτών Ενώσεων. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 12 αθλητές.

Έτσι στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ, ξεκινάνε οι αγώνες των Μικτών Ενώσεων U15 & U16 το προσεχές Σάββατο 22/10/2022.  Στη Σιάτιστα ώρα 15:00 και ώρα 17:00 θα αγωνιστούν ΕΣΚΑΣΚΕΜ_ΕΚΑΣΔΥΜ – ΕΣΚΑΒΔΕ. Δηλαδή έχουμε τις Μικτές Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονία και Βορειοδυτικής Ελλάδος αντίπαλες.

Ανάμεσα στους αθλητές που κλήθηκαν από τους Προπονητές της ΕΟΚ, έχουμε και τρεις αθλητές του Κερκυραϊκού Γ.Σ. που είναι οι παρακάτω :

Στους γεννηθέντες 2008 και μετά (Κ15) εντάσσεται ο Ευάγγελος Ευαγγέλου ενώ στους γεννηθέντες  2007 και μετά (Κ16) ο Πετρόπουλος Σπύρος και ο Τρικαλιώτης Σπύρος.

Οι αθλητές με ευθύνη και έξοδα των σωματείων τους θα μετακινηθούν ως το λεωφορείο που θα τους μεταφέρει, για τους Κερκυραίους τόπος συνάντησης θα είναι το 8ο χιλ. Ε.Ο. Ιωαννίνων –Αθηνών (στο κατάστημα  Stop & go) στις 11.15.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια