Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Όνειδος τα επεισόδια στον αγώνα Μ. Αλέξανδρος – ΑΕ Λευκίμμης»

Στέφανος Γκίκας
04 Απριλίου 2022 / 12:45

«Θα ασκήσω κοινοβουλευτικό έλεγχο προκειμένου να ενημερωθώ για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα της Γ΄ Εθνικής Ποδοσφαίρου μεταξύ της ΑΕ Λευκίμμης και του Μέγα Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας εις βάρος της κερκυραϊκής ομάδας και τα οποία δεν τιμούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και επαναφέρουν και πάλι στο προσκήνιο το φαινόμενο της οπαδικής βίας, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με λύπη πληροφορήθηκα χθες το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα Μέγα Αλεξάνδρου – ΑΕ Λευκίμμης της Γ΄ Εθνικής Ποδοσφαίρου, τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Εκτός της άδικης για την κερκυραϊκή ομάδα διαιτησίας, την μαύρη εικόνα συμπλήρωσαν απειλές και φαινόμενα οπαδικής βίας με επιθέσεις των γηπεδούχων εις βάρος φιλάθλων, παραγόντων και ποδοσφαιριστών της ΑΕ Λευκίμμης που προκάλεσαν ακόμα και τραυματισμούς.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχα, επικοινώνησα χθες με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και διαμαρτυρήθηκα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικράτησε στον αγωνιστικό χώρο, που ουδεμία σχέση έχει με το φίλαθλο πνεύμα, την εικόνα και το επίπεδο που πρέπει να κυριαρχεί στα γήπεδα και σε όλους τους αθλητικούς και αγωνιστικούς χώρους.

Καθώς αυτού του είδους φαινόμενα αποτελούν όνειδος για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και ως πολιτεία οφείλουμε να συνδράμουμε στην εξάλειψή τους, θα ασκήσω κοινοβουλευτικό έλεγχο προκειμένου να ενημερωθώ για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί, αλλά και για τον τρόπο που θα διαχειριστούν οι αρμόδιες Αρχές το ζήτημα που προέκυψε.

Η κερκυραϊκή ομάδα έτυχε άδικης αντιμετώπισης από την διαιτησία και ευελπιστούμε πως η αθλητική δικαιοσύνη θα το αναγνωρίσει. Σε ότι αφορά στην βία που ασκήθηκε, πρόκειται για απολύτως καταδικαστέο φαινόμενο που πρέπει να σταματήσει. Στο πρόσφατο παρελθόν το πανελλήνιο πάγωσε από τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η οπαδική βία και πρέπει να μπει τέλος σε αυτού του είδους τα φαινόμενα τα οποία αμαυρίζουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα.»