Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι σχολές UEFA D για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ

ΕΠΟ
03 Μαρτίου 2022 / 17:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια πρωτοβουλία της ΕΠΟ με τη δημιουργία σχολών UEFA D είναι σημαντική για το ποδόσφαιρο γενικότερα, μέσα από αυτές πολλά στοιχεία και δράσεις του ποδοσφαίρου θα βοηθήσουν, νέους αθλητές, προπονητές, γονείς κλπ

ΑΘΗΝΑ.  Μια πρωτοβουλία της ΕΠΟ με τη δημιουργία σχολών  UEFA D είναι σημαντική για το ποδόσφαιρο γενικότερα, μέσα από αυτές πολλά στοιχεία και δράσεις του ποδοσφαίρου θα βοηθήσουν, νέους αθλητές, προπονητές, γονείς κλπ ώστε να πάει ένα βήμα μπροστά, ξεκινώντας από τις ηλικίες των 12 ετών. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ ενημερώνει:

Από την ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι άρχισε η διαδικασία ολοκλήρωσης των σχολών UEFA D ανά την επικράτεια, με την πραγματοποίηση των πρακτικών μαθημάτων στις ΕΠΣ όπου δεν είχαν ολοκληρώσει τον βασικό κύκλο εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οδηγίες και κατευθύνσεις για την οργάνωση και υλοποίηση fair-play φεστιβάλ ποδοσφαίρου για αναπτυξιακές ηλικίες.  Σκοπός του προγράμματος, που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου στο πλαίσιο του UEFA Grassroots Charter, είναι η ενιαία εκπαίδευση παικτών Κ-12, υπεύθυνων ακαδημιών, γονέων και εθελοντών και η σύνδεση των ακαδημιών ποδοσφαίρου με τη σχολική κοινότητα. Περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, όπως διοργάνωση αναπτυξιακών περιφερειακών τουρνουά και λειτουργία σχολών UEFA D.

Ειδικότερα για τις σχολές UEFA D, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 18ωρων επιμορφωτικών σεμιναρίων (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Οργάνωση και λειτουργία ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Έως τώρα έχουν λειτουργήσει περισσότερες από 50 σχολές UEFA D και έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα περισσότερα από 5.000 άτομα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια