Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινδυνεύει να μείνει εκτός μπαράζ ανόδου ο Ιόνιος

Α ΕΣΚΑΒΔΕ
03 Μαρτίου 2022 / 17:08
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Κερκυραϊκό μπάσκετ, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές βρίσκεται σε τέλμα, πολλές ομάδες έχει το νησί, ποιοτικό μπάσκετ με προοπτικές δεν έχει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Κερκυραϊκό μπάσκετ, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές βρίσκεται σε τέλμα, πολλές ομάδες έχει το νησί, ποιοτικό μπάσκετ με προοπτικές δεν έχει. Μετά το ξεπέταγμα του Φαίακα και την Β΄ Εθνική την τελευταία πενταετία, βάλτωσε έχοντας 3 ομάδες στην Α και 7 στη Β ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο Ιόνιος προσπαθεί τα δυο τελευταία χρόνια να κάνει την υπέρβαση και να μπορέσει αρχικά να ανέβει στην Γ΄ Εθνική, αλλά δεν τα κατάφερε και λόγω  covid, συνέχισε και φέτος, αλλά τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ με την ήττα την Τετάρτη στο εξ αναβολής ματς με την Νικόπολη.

Μια ήττα που οφείλεται στην ανυπαρξία της επίθεσης, πέτυχε μόλις 47 πόντους και έτσι δεν μπορείς να πας πουθενά. Στο ματς αυτό τα δεκάλεπτα ήταν: 13-8, 34-21, 42-32, 52-47 και ο Π. Κοντογιάννης έπαιξε με τους Τσιτσέ 6, Νεδέλκος 14(1), Αθανασίου, Γεωργακόπουλο 6, Σούκερας 8(1), Χατζόπουλος 2, Κάντας 3, Μαγκανάς 6, Παπαδόπουλος 2.

Έτσι έφτασε να έχει 11 νίκες και 3 ήττες και πλέον δεν είναι στο χέρι του η κατάκτηση μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων για να μπει στα μπαράζ ανόδου. Ήδη η βαθμολογία στην κορυφή έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Ομάδες                       αγ.       βαθ.

Παραμυθιά                 13        25

Ιόνιος                           14        25

ΣΚ Νικόπολη                13        23

ΑΣ Μολοσσών             13        23

Στις πιθανές ισοβαθμίες θα κριθούν πολλά, με τον Ιόνιο να υπολείπεται δυο αγώνων για να ολοκληρώσει τη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μάλιστα το ένα παιγνίδι είναι με την πρωτοπόρο ομάδα της Παραμυθιάς (19/3) και το άλλο στις 12/3 με ΚΓΣ, εδώ στο ΕΑΚΚ.  Θέλει νίκες και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να φτάσει στα μπαράζ ανόδου, αλλά δεν είναι πλέον μόνο στο χέρι του. Ελπίζουμε να μην χαθεί ακόμη μια σεζόν για το κερκυραϊκό μπάσκετ.

Σε όλα αυτά πρέπει να τονίσουμε ότι η αδυναμία να προπονούνται αρκετές ώρες οι ομάδες λόγω έλλειψης χώρων παίζει το ρόλο της και είναι σημαντικός παράγοντας στο να μένουμε τόσο χαμηλά. Με 10 ομάδες ανδρών και μια γυναικών (Σχερία) συν ομάδες χάντμπολ, βόλεϊ, κρίκετ στο κλειστό του ΕΑΚΚ, ποιος να προλάβει να προπονηθεί; Λογικό είναι να μην έχουμε ποιότητα και αυτό ισχύει και για τις περισσότερες ομάδες στα άλλα αθλήματα.


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια