Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έτοιμη ομάδα Παρατηρητών για όλα ματς

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
15 Δεκεμβρίου 2021 / 17:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο δρόμος της Κερκυραϊκής διαιτησίας που πέρασε πολλά από το 2009 όταν ουσιαστικά παύτηκε από την ΕΠΣΚ,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο δρόμος της Κερκυραϊκής διαιτησίας που πέρασε πολλά από το 2009 όταν ουσιαστικά παύτηκε από την ΕΠΣΚ, με την αδρανοποίηση του Συνδέσμου, επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα, αυτά που δίνουν την ελπίδα ότι με πολύ προσπάθεια θα επιστρέψει στις καλές μέρες του παρελθόντος. Οι σχέσεις με την ΕΠΣΚ είναι άριστες, ο καθένας στον τομέα του πλέον και μπορεί οι φωνές που ακούγονται (δικαιολογημένα) σήμερα, σιγά-σιγά να κοπάσουν.

Ήδη ο Σύνδεσμος έχει κάνει σημαντικές κινήσεις, τα παιδιά της διοίκησης το κάνουν με μεγάλη διάθεση, αφού και μόνο η υπομονή 12 χρόνων για να δικαιωθούν, δείχνει το μέγεθος της αγάπης τους για την Κερκυραϊκή διαιτησία.   

Ένα σημαντικό κομμάτι ήταν παλιότερα ο παρατηρητής διαιτησίας που βρισκόταν στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων, όχι για να τιμωρήσει, αλλά για να βοηθήσει κάθε αγωνιζόμενο διαιτητή ή βοηθό στα όποια λάθη γινόταν. Αυτό έλειψε τα τελευταία 12 χρόνια, με 1-2 παρατηρητές δεν μπορούσες να καλύψεις 20 παιγνίδια το Σαββατοκύριακο. Έτσι ο Σύνδεσμος προχώρησε σε μια σωστή κίνηση που θα βοηθήσει στη συνέχεια τη Κερκυραϊκή διαιτησία.

Μετά από εξετάσεις που έδωσαν οι πρώην διαιτητές της Β΄ Εθνικής Κ. Πρωτοψάλτης, Γ. Αρμενιάκος, Θ. Λέζος, Χρ. Καστρινός, Χρ. Τσαγκαρόπουλος καθώς και οι έμπειροι και ξεχωριστοί στα πρωταθλήματα, Π. Γιούργας, Τ. Κορίκης και Γ. Κατσούρης είναι πλέον παρατηρητές διαιτησίας, αν δε προσθέσουμε και τους ήδη Ν. Πουλημά και Ν. Κούλια έχουμε δέκα ετοιμοπόλεμους που πλέον μπορούν να βρεθούν στα γήπεδα και να στηρίξουν, να βοηθήσουν τους νέους διαιτητές, σαν συναδέλφους και όχι σαν «τιμωρούς».  

Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, βέβαια θα χρειαστούν κάποια χρήματα για τις βενζίνες μετακίνησής τους (λογικό είναι), αλλά η νέα τους προσπάθεια θα είναι να επιλύσουν και αυτό το θέμα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια