Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλειστό προπονητήριο στις Αλυκές και Ανοικτό Κολυμβητήριο στο ΝΑΟΚ στο «Αντώνης Τρίτσης»

Αντώνης Τρίτσης
15 Δεκεμβρίου 2021 / 13:57

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία εκπροσώπων του δ.σ του Κ.Γ.Σ., του ΝΑΟΚ και του Ολυμπιονίκη μας Σπύρου Γιαννιώτη, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου ανακοίνωσε την έγκριση των δυο σημαντικών έργων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας αγώνας 40 και πλέον ετών από Αθλητικά Σωματεία, Συλλόγους Φορείς αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση διαχρονικά, προκειμένου να αποκτήσει η Κέρκυρα τις κατάλληλες αθλητικές υποδομές επιτέλους δικαιώνεται. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία εκπροσώπων του δ.σ του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, του ΝΑΟΚ και του Ολυμπιονίκη μας Σπύρου Γιαννιώτη, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου ανακοίνωσε την έγκριση δυο σημαντικών έργων πνοής, αυτό της κατασκευής του Κλειστού Προπονητηρίου στις Αλυκές και του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου στον ΝΑΟΚ.

Όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου η κ.Υδραίου, τα δυο έργα, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, υποβλήθηκαν ως προτάσεις από το δήμο και έλαβαν έγκριση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το Κλειστό Προπονητήριο – Γυμναστήριο 

Το Κλειστό Προπονητήριο αναμένεται να κατασκευαστεί στις Αλυκές, στο οικόπεδο του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, το οποίο παραχωρήθηκε στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας γι’αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Προβλέπεται να κατασκευαστεί με μόνιμες κερκίδες χωρητικότητας 300 θεατών περίπου και ενιαία αίθουσα που θα μπορεί να εξυπηρετήσει αγωνίσματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και προπονητήριο στίβου. Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις για φυτεύσεις, χώρους στάθμευσης και εισόδους εξόδους από το Γυμναστήριο – Προπονητήριο.
Η χρονική διάρκεια για την κατασκευή του έργου είναι 24 μήνες. Σημειώνεται ότι ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος εδώ και δεκαετίες έχει τονίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τη μεγάλη ανάγκη για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου – Προπονητηρίου για όλα  τα αθλητικά σωματεία, τα παιδιά μας, αλλά και τους αθλητές μας,  που θα έχουν  σύγχρονες υποδομές στον τόπο τους.   


Το Κολυμβητήριο στο ΝΑΟΚ

Όσον αφορά το δεύτερο έργο, εγκρίθηκε η ωρίμανση των μελετών και η κατασκευή  Ανοιχτού Κολυμβητηρίου στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ.
Στην χωροθέτηση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου θα ληφθεί υπ’ όψην η απρόσκοπτη λειτουργία των υπόλοιπων εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου , δηλαδή του Λεμβαρχείου, του Κωπηλατηρίου και του Εντευκτηρίου, η εξυπηρέτηση και η τροφοδοσία των εγκαταστάσεων αυτών, καθώς επίσης και η πρόσβαση στους χώρους αυτούς από τα μέλη του Ομίλου ή από τους επισκέπτες.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή του αγωνιστικού χώρου, μηχανοστασίου - υδροστασίου, συγκροτήματος αποδυτηρίων, τοποθέτηση κερκίδων, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση σταθερού και κινητού εξοπλισμού.

Σε ό,τι αφορά την δεξαμενή κολύμβησης σύμφωνα με την τεχνική έκθεση θα είναι διαστάσεων περίπου 50 Χ 21 μ., θα λειτουργεί με θερμαινόμενο νερό ύδρευσης και θα προβλεφθεί να έχει τη δυνατότητα να λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για τη διεξαγωγή διοργανώσεων κολύμβησης. Σημειώνεται ότι τα ακριβή μεγέθη και λειτουργίες του έργου θα καθορισθούν από την εκπόνηση της μελέτης του έργου.


Οι δυο προτάσεις εγκρίθηκαν ως υποέργο Ι και υποέργο ΙΙ.

«Μετά από 40 και πλέον χρόνια παίρνουν σάρκα και οστά οι αθλητικές υποδομές που τόσο πολύ έχει ανάγκη η Κέρκυρα, ο δήμος  μας και το νησί μας για την αθλητιώσα νεολαία μας , για τους αθλητές μας, για τους προπονητές  και τους γονείς, για τις τόσες επιτυχίες που έχει η Κέρκυρα στον αθλητικό και στον υγρό στίβο και άξιζε τόσα  χρόνια να μπει το σημαντικό λιθαράκι, ώστε να έχουμε αναβαθμισμένες σύγχρονες αθλητικές υποδομές, οι οποίες θα ανεβάσουν το επίπεδο της Κέρκυρας συνολικά αλλά και το βιοτικό επίπεδο της ζωής μας», τόνισε η κ.Υδραίου.

Η Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι η δημοπράτηση των έργων θα προχωρήσει άμεσα με ορίζοντα υλοποίησης τους 18 μήνες για το Κλειστό Προπονητήριο και τους 24 μήνες για το Ανοιχτό Κολυμβητήριο.

Η κ.Υδραίου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Κ.Γ.Σ. και του ΝΑΟΚ για την συνεργασία, την υπομονή και την εμπιστοσύνη προς στην δημοτική αρχή, ενώ τόνισε ότι ενεργό ρόλο θα έχει ο Σπύρος Γιαννιώτης ως άμεσος συνεργάτης του δήμου , ώστε να ανέβει ο δήμος στο επίπεδο που πρέπει μέσα από την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων πανευρωπαϊκού και παγκόσμιου χαρακτήρα.

Σε κλίμα συγκίνησης
Ο Πρόεδρος του Κ.Γ.Σ Γρηγόρης Μάστορας εξέφρασε την ικανοποίηση και την συγκίνησή του, καθώς μετά από 42 χρόνια προσπαθειών υλοποιείται ένα έργο που ήταν δίκαιο αίτημα του Συλλόγου. «Οι ενέργειες της δημάρχου ήταν πάντα θετικές. Ακόμη και τώρα μου είναι αδύνατμν να πιστέψω ότι φτάσαμε σε αυτή την φάση να κατασκευαστεί αυτό το Γυμναστήριο του Κ.Γ.Σ. Η συγκίνηση η δική μου, του δ.σ και όλης της οικογένειας του Κ.Γ.Σ είναι μεγάλη», ανέφερε ο ίδιος.

Εμφανώς συγκινημένος και ο Πρόεδρος του δ.σ του ΝΑΟΚ Γιώργος Δημουλής, μίλησε για ένα όνειρο που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. «Τα μέλη του δ.σ και όλης της οικογένειας του ΝΑΟΚ ευχαριστούμε από καρδιάς την Δήμαρχο που κατάφερε ένα όνειρο να το φέρει στη ζώσα πραγματικότητα και στη νέα του αφετηρία. Είναι μια απίστευτη συγκινητική στιγμή», επισήμανε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ.Παυλογιάννης, τόνισε ότι ο ΝΑΟΚ πρέπει να γίνει ένα Κέντρο Ναυταθλητικό στην καρδιά  της πόλης. «Με την ενέργεια της Δημάρχου, όλα τα τμήματα θα έχουν την στέγη τους στο χώρο τους. Αυτό θα επιφέρει μεγάλη αξία στον ναυταθλητισμό αλλά και ιδιαίτερα στην νεολαία μας», είπε ο ίδιος ζητώντας την παραχώρηση του έργο στον ΝΑΟΚ.

Ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης επισήμανε ότι πλέον ο ΝΑΟΚ θα αποκτήσει μια σύγχρονη πισίνα τονίζοντας ότι ο ίδιος θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του για να βοηθήσει τον τόπο του και τους αθλητές, ενώ θα έχει ενεργό ρόλο και στην υποστήριξη διοργανώσεων.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ