Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Α2 ανδρών Υδατοσφαίριση: Ξεσπιτώνεται κι ο ΝΑΟΚ… κλειστό το κολυμβητήριο

ΝΑΟΚ
29 Σεπτεμβρίου 2021 / 16:35
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η κλήρωση της Α2… στις 10/10 πρεμιέρα στη Λάρισα ο ΝΑΟΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Και ενώ ακόμη δεν κόπασαν οι πανηγυρισμοί για την άνοδο του ΝΑΟΚ στην Α2 ανδρών, έρχεται το κλείσιμο του κολυμβητηρίου στο ΕΑΚΚ να μας υπενθυμίσει ότι κάποιοι αγνοούν στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στη νεολαία και τα σωματεία και αφήνουν στην πιο κρίσιμη περίοδο τον ΝΑΟΚ χωρίς κολυμβητήριο, χωρίς χώρο προπόνησης.

Και το λέμε αυτό γιατί σε δέκα μέρες ο ΝΑΟΚ ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α2 και προετοιμάζεται όπως 40 χρόνια πριν, στο ανοικτό κολυμβητήριο του Ομίλου, αφού στο ΕΑΚΚ είναι κλειστό για να γίνει αλλαγή του μηχανικού εξοπλισμού. Ένα απαραίτητο φυσικά έργο, αλλά ο εξοπλισμός είναι στο ΕΑΚΚ πολλούς μήνες τώρα, όμως η ΕΔ φάνηκε ανίκανη να δρομολογήσει το έργο ενωρίτερα, τον Μάη ή τον Ιούνη, έτσι ώστε με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου (Σεπτέμβρη) να δοθεί προς χρήση. 

Ο ΝΑΟΚ κάτω από δύσκολες συνθήκες αυτές τις μέρες, λόγω καιρού και θερμοκρασίας κάνει προπονήσεις στη θάλασσα και πέραν της ομάδας των ανδρών, το ίδιο συμβαίνει και με την ομάδα παίδων (παιδιά κάτω των 13 ετών) που προκρίθηκαν στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα αγωνιστούν στην Αθήνα.  

Τι να πει κανείς και πώς να χαρακτηρίσει αυτούς που έχουν την ευθύνη; Διέλυσαν κυριολεκτικά το ΕΑΚΚ, ούτε γήπεδο ποδοσφαίρου υπάρχει (ξεσπιτώθηκε η ΑΕ Λευκίμμης), ούτε κολυμβητήριο και το πιο πιθανόν είναι ο ΝΑΟΚ να δίνει σε ουδέτερο γήπεδο τα εντός έδρας παιγνίδια του, με γνωστές τις συνέπειες, ενώ δεν θα είναι και σωστά προετοιμασμένος, ελλείψει κολυμβητηρίου. 

Από κει και πέρα αναφέρουμε ότι πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (28/9), διαδικτυακά από τα γραφεία της ΚΟΕ, η κλήρωση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών περιόδου 2021-22, η έναρξη του οποίου προγραμματίστηκε για τις 10 Οκτωβρίου.

Ο ΝΑΟΚ είναι μια από τις 16 ομάδες που θα πάρουν μέρος και εντάχθηκε στον 2ο όμιλο, αφού το πρωτάθλημα θα γίνει σε δυο ομίλους και μετά το τέλος θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ.

Χαρακτηριστικό για τον ΝΑΟΚ είναι πως θα δώσει πέντε ματς στην Αθήνα, ένα στη Λάρισα και ένα στη Θεσσαλονίκη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Οι όμιλοι της Α2 για την περίοδο 2021-22:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΝΕ Πατρών, ΣΚ Ροή, ΝΟ Καλαμάτας, Ηλυσιακός, ΠΕΚΕ Βροντάδου, ΝΟ Πατρών, Ιωνικός Νίκαιας, ΟΦΗ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Τρίαινα Βούλας, Νηρέας Γέρακα, ΟΦΘ, ΝΟ Λάρισας, ΝΑΟ Κέρκυρας, ΑΕ Χαϊδαρίου, ΓΣ Ηλιούπολης, Νηρέας Χαλανδρίου
Με βάση την κλήρωση ο ΝΑΟΚ ξεκινά στις 10/10/2021 παίζοντας στη Λάρισα και μια εβδομάδα αργότερα πάει στην Αθήνα να αντιμετωπίσει τον Νηρέα Χαλανδρίου.

Την 3η αγωνιστική θα παίξει στις 24/10 εντός έδρας(???) με το Χαϊδάρι, ακολουθεί εκτός έδρας ματς με την Ηλιούπολη στις 7 Νοέμβρη. Την 5η αγωνιστική στις 14/11 παίζει εντός έδρας με την Τρίαινα Βούλας, στις 21/11 με τον Νηρέα Γέρακα, ενώ κλείνει ο α΄ γύρος στις 28/11 όπου εντός έδρας θα αντιμετωπίσει τον ΟΦ Θεσσαλονίκης.  
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια