Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πώς θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα για ΑΕΛ, ΟΦΑΜ και ΑΟΚΚ

Γ΄ Εθνική
26 Μαρτίου 2021 / 16:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επιστροφή στους αγώνες για ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα, τη μεθεπόμενη Κυριακή 4 Απριλίου, εκτός απρόοπτου, είναι δεδομένη, αφού και οι τρεις έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν και μάλιστα με έναν και μόνο στόχο, την παραμονή τους στην κατηγορία.

Μάλιστα, με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος, οι ομάδες από την 9η θέση και κάτω, υποβιβάζονται, πράγμα που σημαίνει ότι στόχος για τις κερκυραϊκές ομάδες είναι η οχτάδα.

Η συνέχιση του πρωταθλήματος θα έχει πολλά απρόοπτα, κυρίως στη δυναμική των ομάδων και κανείς δεν ξέρει που θα βγάλει αυτό. Μένουν μόλις τέσσερις μέρες για να κάνουν μεταγραφές,  κάποιες ομάδες ενισχύθηκαν, κάποιες θα το κάνουν άμεσα, ενώ οι ομάδες της Κέρκυρας θα έχουν αλλαγές.

Ο ΑΟΚ Κέρκυρα θα κάνει τις περισσότερες προσθήκες, σίγουρα πάνω από δέκα, με στόχο να καλύψει το χαμένο έδαφος και να μείνει στην κατηγορία, αφού ξεκίνησε με τρεις ήττες και χρειάζεται 6 με 7 νίκες στα 10 παιχνίδια που απομένουν, για να μπει στην οχτάδα. Κάτι εφικτό αν σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, αποκτήσει τους ποδοσφαιριστές που ακούγονται, αν και δύσκολα φτιάχνεται ένα καλό σύνολο μέσα σε δέκα μέρες, που απομένουν για το παιχνίδι με τον Αμβρακικό Λουτρού.


Ο ΟΦΑΜ, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και στη συνέχεια από πέντε ματς εντός και εκτός έδρας, αν κερδίσει τα μισά από αυτά, μένει άνετα στην κατηγορία.

Τέλος, η ΑΕ Λευκίμμης έχει την εμπειρία της κατηγορίας και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα λογικά. Μάλιστα έχει μόλις τρία εκτός έδρας παιχνίδια, αφού από τα πέντε εκτός έδρας, τα δυο τα δίνει στο νησί με ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα. Οι πέντε νίκες που χρειάζεται, είναι πάρα πολύ πιθανό να τις πετύχει.
 
Το πρόγραμμα των τριών κερκυραϊκών ομάδων στη συνέχεια
 
ΟΦΑΜ
Εντός (6): ΠΑΣ Πρέβεζα, ΑΕ Λευκίμμης, Κασσιόπη, Παναγρινιακός, Αχέρων Καναλακίου, ΠΑΣ Θύελλα
Εκτός (5): Θύελλα Κατσικά, ΑΕ Μεσολογγίου, Τηλυκράτης, Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης, Αμβρακικός Λουτρού
 
ΑΕ Λευκίμμης
Εντός (5): Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας Καστοριάς, Αναγέννηση Άρτας, ΠΑΣ Πρέβεζα, Τηλυκράτης,  Παναγρινιακός
Εκτός (5): ΟΦΑΜ, ΑΕ Μεσολογγίου, Θύελλα Κατσικά, ΑΟ Κασσιόπης, Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης
ΑΟΚ Κέρκυρα
Εντός (5): Αμβρακικός Λουτρού, Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας, Αναγέννηση Άρτας, ΠΑΣ Πρέβεζα, ΑΕ Λευκίμμης,
Εκτός (5): ΠΑΣ Θύελλα, ΟΦΑΜ, ΑΕ Μεσολογγιου, Τηλυκράτης, Θύελλα Κατσικάς.
 
Βαθμολογία (3 αγώνες)
Αχέρων Καναλακίου          9
ΟΦΑΜ                               6
Τηλυκράτης Λευκάδας       6
Καληράχη Γρεβενών         6
Παναγρινιακός                   6
ΠΑΣ Πρέβεζα                     6
ΑΕ Λευκίμμης                    6
ΠΑΣ Θύελλα Πρέβεζας      3
Αναγέννηση Άρτας            3
Αμβρακικός Λουτρού         3
Μ. Αλέξανδρος Καστ.        0
Θύελλα Κατσικά                 0
ΑΕ Μεσολογγίου                0
ΑΟ Κασσιόπη                    0
 
* Ο Μ. Αλέξανδρος έχει δυο παιχνίδια λιγότερα, ενώ από ένα έχουν ΟΦΑΜ. Πρέβεζα, Θύελλα Κατσικά και ΑΕ Μεσολογγίου.
 ** Η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε στον ΠΑΣ Πρέβεζα 2015: α) απώλεια του αγώνα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας με τον ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας 1960 που διεξήχθη την 1/11/2020 και κατακύρωση αυτού υπέρ του ενιστάμενου σωματείου με τέρματα τρία έναντι μηδενός (3-0) β) αφαίρεση τριών βαθμών από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος. Αυτό δεν αποτυπώνεται ακόμη στον βαθμολογικό πίνακα, εκκρεμεί έφεση.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια