Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποδοσφαιριστές ομάδων της Νότιας Κέρκυρας θετικοί στον Covid19

Κορωνοϊός
09 Οκτωβρίου 2020 / 13:47
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο κορωνοϊός χτύπησε και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Κέρκυρας, καθώς ήδη βρέθηκαν θετικοί στον Covid19 ποδοσφαιριστές ομάδων του Νότου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Χτύπησε και το ποδόσφαιρο της Κέρκυρας ο κορονοϊός και μάλιστα αρκετά, αφού ήδη έχουν βγει θετικοί ποδοσφαιριστές από ομάδες της Νότιας Κέρκυρας.

Όπως λένε οι πληροφορίες μας, έχουμε τρεις ποδοσφαιριστές του Κεραυνού Δραγωτινών που έκαναν παρέα με τον φερόμενο ως θετικό του covid19, θα τους ζητηθεί άμεσα να κάνουν τεστ, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας θα ζητήσει από τον προπονητή να διακόψει τις προπονήσεις. Η ομάδα μπήκε ήδη σε αναστολή λειτουργίας, ενώ θα γίνουν τεστ και σε όλα τα άλλα παιδιά.

Από κει και πέρα, δυο ποδοσφαιριστές μιας ομάδας της Α1 (και οι δυο Λευκιμμιώτες) που πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα και ένας (Λευκιμμιώτης) μιας άλλης της Α1 βρέθηκαν θετικοί, ενώ στη πρώτη θετικός είναι και ο πατέρας του ποδοσφαιριστή, ενώ στη δεύτερη περίπτωση συμπτώματα έχει η μητέρα του ποδοσφαιριστή και αναμένονται τα αποτελέσματα για να δουν αν είναι και αυτή.

Οι ομάδες της Α1 που έχουν κρούσματα είναι ο Αστέρας Πετριτή και ο Κάβος.

Μάλιστα ο Αστέρας Πετριτή εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η ομάδα μας ανακοινώνει ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα κορονοϊου Covid19 στο ποδοσφαιρικό της τμήμα. Τα μέλη της ομάδας μας τέθηκαν ήδη σε 48ωρη καραντίνα και θα υποβληθούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις από τον ΕΟΔΥ».

Έγκυρες πληροφορίες από το Νότο μας αναφέρουν ότι ο αριθμός θα είναι λογικά πολύ μεγαλύτερος τις επόμενες ώρες ή μέρες, ενώ Παρασκευή πρωί στο γυμνάσιο-λύκειο Λευκίμμης γίνονται τεστ και από κει θα φανεί αν υπάρχει μικρή ή μεγάλη εξάπλωση του ιού.

Αυτό σημαίνει ότι επειδή κάποιοι από αυτούς τους ποδοσφαιριστές βρέθηκαν αντίπαλοι στο κύπελλο με παίκτες άλλων ομάδων, ίσως έχουμε και σε αυτές τις ομάδες κρούσματα και θα πρέπει να παρθούν μέτρα  και από τις ομάδες και από την ΕΠΣΚ.

Να σημειώσουμε ότι ήδη ομάδα του κέντρου (Θύελλα) με εντολή από το Δ.Σ. δεν κάνει την προπόνηση της Παρασκευής, αφού δυο μέρες πριν, την Τετάρτη (7/10) έπαιξε με ομάδα του Αστέρα Πετριτή που έχει τουλάχιστον έναν παίκτη με κορονοϊό.

Και αυτό για την προστασία των παιδιών, ενώ θα κάνει τεστ, γιατί δεν γνωρίζει αν κόλλησε covid-19  κάποιο παιδί από τους αντιπάλους. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια