Κυριακή 02.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδες γυναικών Κέρκυρας: «Οργή για μια ακόμα δολοφονία»

ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
18 Μαΐου 2024 / 10:30

"Το έγκλημα μπορούσε να αποφευχθεί αν δεν υπήρχε η κρατική αδιαφορία, τα ανεπαρκή μέτρα των δικαστικών αρχών και η έλλειψη στήριξης των γυναικών"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΟΓΕ). Οργή και φρίκη προκαλεί η δολοφονία μιας ακόμα γυναίκας, που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον εν διαστάσει σύζυγό της, αυτή την φορά στο Μενίδι.

Το έγκλημα μπορούσε να αποφευχθεί αν δεν υπήρχε η κρατική αδιαφορία, τα ανεπαρκή μέτρα των δικαστικών αρχών και η έλλειψη στήριξης των γυναικών. Αν ο δράστης είχε κρατηθεί στο αυτόφωρο ως την δικάσιμο που είχε οριστεί για την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά αντιμετωπίζουν ως αποκλειστικά ατομική ευθύνη την ανάγκη των γυναικών να ξεφύγουν από μία βίαιη και παθογόνα σχέση. Η συζήτηση δεν μπορεί να εξαντλείται στα panic button και στην αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης των δραστών, η οποία όσο αναγκαία κι αν είναι από μόνη της δεν αρκεί.

Δεν μετρούνται οι ζωές μας στη ζυγαριά κόστους - οφέλους. Όσο δεν εξασφαλίζονται οι οικονομικοί και κοινωνικοί όροι για να μπορεί να σταθεί μια γυναίκα στα πόδια της, για την ολόπλευρη κοινωνική προστασία και στήριξη των γυναικών και των παιδιών τους. Όσο είναι υποστελεχωμένες, ανεπαρκείς και χωρίς μόνιμο προσωπικό, οι κοινωνικές υπηρεσίες. Όσο παραμένει ο "Γολγοθάς" των χρονοβόρων και πολυδάπανων νομικών διαδικασιών. Όσο προβάλλονται οι σάπιες αξίες και τα σάπια ιδανικά του ατομισμού, της βίας ως μέσο επιτυχίας και επιβολής στον αδύναμο, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης των ανθρώπων. Τόσο θα συνεχίσουμε να μετράμε φρικιαστικά εγκλήματα, που το ίδιο το σύστημα γεννά.

Καλούμε τις γυναίκες στην οργανωμένη δράση, στους συλλόγους της ΟΓΕ, στα εργατικά σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, για να διεκδικήσουμε ότι έχουμε ανάγκη.

Καμία μόνη! Μέτρα προστασίας τώρα!