Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι όμιλοι και η κλήρωση των ηλικιακών πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ

εσκαβδε
17 Αυγούστου 2020 / 16:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ανάπτυξη του μπάσκετ στηρίζεται στις ακαδημίες και στα ηλικιακά πρωταθλήματα, με την Κέρκυρα να έχει αρκετές ομάδες, να «βγάζει» αρκετούς ταλαντούχους αθλητές, δυστυχώς όμως δεν έχει ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες για να μπορέσουν να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι.

Η ΕΣΚΑΒΔΕ είναι το ταβάνι και αυτό δείχνει μια οπισθοδρόμηση για το κερκυραϊκό μπάσκετ.
Έγιναν οι κληρώσεις κάποιων εκ των ηλικιακών πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ, με
φετινή καινοτομία είναι στο Εφηβικό πρωτάθλημα όπου υπάρχουν 4 όμιλοι με ένα γύρο διεξαγωγής πλην του τελευταίου ομίλου της Κέρκυρας, όπου θα γίνουν διπλοί αγώνες. Και αυτό γιατί μετέχουν μόνο τρεις ομάδες, Φαίακας, Κερκυραϊκός και Ιόνιος και η πρεμιέρα είναι 13/9 με το ματς Φαίακα-Ιόνιου και τον ΚΓΣ να έχει ρεπό.
Στην κατηγορία των Νεανίδων δεν υπάρχει κερκυραϊκή παρουσία, δείγμα και εδώ του μικρού ενδιαφέροντος που υπάρχει.
Στο παιδικό έχουμε συμμετοχή πέντε ομάδων της Κέρκυρας, που εντάσσονται όλες σε ένα όμιλο (4ος). Είναι οι ομάδες του Φαίακα, του Κερκυραϊκού, του Πήγασου Λευκίμμης και του Ναυσίθοου που έχει Α΄ και Β΄ ομάδα. Εδώ η έναρξη ορίστηκε για 12/9 και την 1η αγωνιστική θα παίξουν Ναυσίθοος Β – ΚΓΣ και Ναυσίθοος-Φαίακας, με τον Πήγασο να έχει ρεπό.
Στις κορασίδες έχουμε διπλή εκπροσώπηση του νησιού μας, από Σχερία και Κερκυραϊκό, θα είναι στον 3ο όμιλο και την 1η αγωνιστική που ορίστηκε για 25/10 θα έχουμε τα παιγνίδια  Σχερία – Κ.Σ. Ιωάννινα και ΠΑΣ Γιάννινα Κερκυραϊκός, ενώ θα έχουμε  δυο γύρους.
Θα έχουμε και τουρνουά ΠΡΟΜΙΝΙ,  με τις κερκυραϊκές ομάδες να είναι στον 6ο όμιλο, συνολικά έξι, από τις οποίες  με 2 ομάδες θα είναι ο Ναυσίθοος, ενώ θα μετέχουν ακόμα, Φαίακας, Κερκυραϊκός,μ Πήγασος και ΑΟ Αλυκών.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια