Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αδελφοποίηση του ΠΑΟΚ με το φημισμένο, μεξικάνικο κλαμπ πυγμαχίας Guerreros (Πολεμιστές)!

Mexico Guerreros
10 Αυγούστου 2016 / 12:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο δάσκαλος του ΠΑΟΚερκυρας Χρήστος Μοσχάτ ήρθε προ εξαμήνου σε επικοινωνία με το μάνατζερ του Μεξικού Geraldo Sardivar επικεφαλής της επαγγελματικής πυγμαχίας Mexiko Guerreros και μόλις προ δέκα ημερών κλείδωσαν συμφωνία αδελφοποίησης μεταξύ ΠΑΟ Κέρκυρας Mexico Guerreros.

Μάλιστα οι δυο πλευρές αντάλλαξαν δώρα για τους αρραβώνες συνεργασίας. Οι Μεξικανοί έστειλαν τη ρόμπα που χρησιμοποιούν στους επαγγελματικούς αγώνες, τα γάντια πυγμαχίας με τα σήματα της ομάδας καθώς και το θυρεό. Ενώ από την Κέρκυρα εστάλη η φανέλα και το λάβαρο του συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mexico Guerreros αποτελούν τον κορμό της εθνικής ομάδας πυγμαχίας του Μεξικό στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών για μετάλλια σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες.
Το επόμενο διάστημα θα ακολουθησουν και άλλες δράσεις φιλίας μεταξύ της κερκυραϊκής και μεξικανικής πλευράς.
 
Το who is who τις μεξικανικής ομάδας Mexico Guerreros
 
Η Guerreros είναι από τα 31 κράτη που με την Federal District συγκροτεί τις 32 ομοσπονδίες πολιτείες του Μεξικού. Χωρίζεται σε 81 δήμους με πρωτεύουσα το Τσιλπαντσίγκο και μεγαλύτερη πόλη το Ακαπούλκο.
Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Μεξικό. Οι Mexico Guerreros είναι η ομάδα της ομοσπονδιακής πολιτείας και ασχολείται με την επαγγελματική πυγμαχία αφού είναι μέλος της WSB World Series of Boxing δηλαδή της παγκόσμιας επαγγελματικής πυγμαχίας.
Η WSB μάλιστα έχει πετύχει παράλληλα με την παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας AIBA να έχει δικαίωμα επιλεξιμότητας επαγγελματιών πυγμάχων στις ολυμπιάδες. Οι πυγμάχοι τις Mexico Guerreros είναι μεταξύ των σημαντικότερων επαγγελματιών του κόσμου.