Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλα ονόματα στο ΑΟΚ – Ερυθρός Αστέρας

Αγώνας παλαιμάχων
26 Σεπτεμβρίου 2018 / 16:08
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το σπουδαίο φιλικό ματς ανάμεσα στους παλαιμάχους του ΑΟ Κέρκυρα και του Ερυθρού Αστέρα που θα γίνει στο Εθνικό στάδιο

την Πέμπτη 27/9 στις 20:00 έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνο της ποδοσφαιρικής Κέρκυρας αλλά ακούγεται σε όλη την Ελλάδα.
Πολύ μεγάλα ονόματα της Σερβίας με παγκόσμια ακτινοβολία, που μεσουρανούσαν στην Ευρώπη τις προηγούμενες δεκαετίες θα έρθουν στο νησί. Ανάμεσά τους ο άλλοτε κορυφαίος εξτρέμ της Ευρώπης και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της τότε Γιουγκοσλαβίας Ντράγκαν Τζάιτς, αλλά και ο Μίλο Σέστις που μεγαλούργησε και με τη φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο Σάβιτς, ο Ατσίμοβιτς και πάρα πολλοί που ήταν στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Ο αγώνας που γίνεται και είναι κομμάτι των εκδηλώσεων της Ελληνοσερβικής φιλίας, για να τιμηθεί η μνήμη των χιλιάδων Σέρβων που βρέθηκαν 1916-1918 στο νησί και άφησαν την τελευταία τους πνοή από πείνα, αρρώστιες κλπ.
Όπως μας δήλωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΑΟ Κέρκυρα Γ. Κολυτάς, ήταν για τους Σέρβους η Κέρκυρα το «νησί της σωτηρίας», ενώ για την παρουσία του Ερυθρού Αστέρα, σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος που μεσολάβησε και ο Ζέλικο Πόποβιτς. Μάλιστα ο κ. Κολυτάς μας είπε ότι αίτημα για να γίνει ένα τέτοιο ματς είχε καταθέσει ο ΑΟ Κέρκυρα από το 2015, ενώ πιστεύει ότι την άνοιξη του 2019 οι παλαίμαχοι του ΑΟΚ θα προσκληθούν να παίξουν στο Βελιγράδι.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο ΑΟ Κέρκυρα θα τιμήσει τον αναγεννητή του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, τον άνθρωπο που πήρε την ομάδα η οποία «βολόδερνε» μεταξύ Δ΄ και Γ΄ Εθνικής και την ανέβασε στη Superleague. Καλό είναι κάποιοι άνθρωποι να τον θυμούνται γιατί άλλαξε το χάρτη του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.
Φυσικά υπάρχει έκκληση από πολλές πλευρές να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο για να τιμήσει και τους σπουδαίους Σέρβους άσσους, τους Κερκυραίους παλαίμαχους και τον Σπύρο Καλογιάννη, που κατά 99% θα είναι παρών, αλλά και την Ελληνοσερβική φιλία.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια