Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση ΑΟ Κέρκυρα να ονομαστεί το γήπεδο «Σπ. Καλογιάννης»

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
01 Μαρτίου 2023 / 15:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη Γ.Σ. της ΕΠΣΚ η οποία έγινε το απόγευμα της Τρίτης 28 Φλεβάρη ήλθε πρόταση από τον ΑΟ Κέρκυρα ώστε να ονομαστεί το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΕΑΚΚ σε Σπύρος Καλογιάννης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη Γ.Σ. της ΕΠΣΚ η οποία έγινε το απόγευμα της Τρίτης 28 Φλεβάρη ήλθε πρόταση από τον ΑΟ Κέρκυρα ώστε να ονομαστεί το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΕΑΚΚ σε Σπύρος Καλογιάννης.
Ο πρόεδρος του ΑΟ Κέρκυρα κ. Γ. Κολυτάς μίλησε στους εκπροσώπους των σωματείων του νησιού, αναφέροντας ότι αφού ρωτήθηκε ο κ. Σπ. Καλογιάννης και αφού με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ομάδας, ζητάει από την ΕΠΣΚ και τα σωματεία να στηρίξουν την πρόταση της ονομασίας του γηπέδου σε Σπ. Καλογιάννης. 
Ο κ. Κολυτάς εξήγησε ότι ο Κερκυραίος παράγοντας ήταν αυτός που άλλαξε το ποδόσφαιρο του νησιού μας, χωρίς την παρουσία του δεν θα μπορούσαμε να δούμε την Κέρκυρα να αγωνίζεται στην υψηλότερη κατηγορία της χώρας, ήταν και ο λόγος που έγιναν κάποια έργα στο ΕΑΚΚ (π.χ. προβολείς, σκέπαστρο, αποδυτήρια κλπ).Ζήτησε από τις ομάδες μέλη της ΕΠΣΚ να στηρίξουν την πρόταση, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα βρεθούν ώστε να υλοποιηθεί αυτό, κυρίως γιατί το ΕΣΚΚ ανήκει στη ΓΓΑ, αλλά είναι αποφασισμένη η διοίκηση να «τρέξει» σε βουλευτές, Δήμους, Περιφέρεια ώστε να υπάρξει η ανάλογη στήριξη για να το πετύχουν.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ι. Βλαχόπουλος είπε πως η Ένωση στηρίζει αυτή την προσπάθεια, μάλιστα ήδη έχει αποφασίσει εναλλακτική λύση η ΕΠΣΚ και θα ονομάσει το γήπεδο της στο Κανόνι «Σπύρος Καλογιάννης», αν δεν γίνει το ΕΑΚΚ και ζήτησε από τα σωματεία να ψηφίσουν θετικά σε αυτή την προοπτική. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε παμψηφεί τα σωματεία της ΓΣ στήριξαν την πρόταση του ΑΟ Κέρκυρα και της ΕΠΣΚ.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια