Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον Άρη Θεσσαλονίκης ο Π. Σούκερας

Μπάσκετ
21 Σεπτεμβρίου 2017 / 14:21
Σπύρος Πίκουλας

Η διαδρομή ανάμεσα σε Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη ή και αντίθετα σε ότι έχει σχέση με το χώρο του μπάσκετ και τον Φαίακα είχε λίγες αλλά καλές «μετακομίσεις».

Η πιο σπουδαία ήταν αυτή του Χάρη Παπαγεωργίου, μιας μεγάλης μορφής του ελληνικού και όχι μόνο μπάσκετ, του διεθνή γκαρντ με το βελούδινο και αλάνθαστο χέρι, σπουδαίου σκόρερ, που φόρεσε τη φανέλα του Φαίακα στη μεγαλύτερη  παρουσία στην κερκυραϊκή ομάδα από την ίδρυσή της. Εμείς κατά καιρούς έχουμε στείλει κάποια παιδιά, που άλλα προχωράνε, άλλα εξελίσσονται, με τον Λίνο Χρυσικόπουλο να είναι το μεγαλύτερο όνομα που πήγε από τον Φαίακα στον Άρη Θεσσαλονίκης.
Ένας ακόμη αθλητής του Φαίακα, ο οποίος είναι σε πολύ νεαρή ηλικία και έκανε τη διαδρομή Κέρκυρα – Θεσσαλονίκη – Άρης είναι ο Πέτρος Σούκερας, το βασικό γκαρντ της περσινής παιδικής ομάδας που άνοιξε τα φτερά του για ψηλότερα, πηγαίνοντας στην εφηβική ομάδα του Άρη αρχικά. Σημαντική μεταγραφή για το κερκυραϊκό μπάσκετ που δείχνει ότι μπορεί και βγάζει αθλητές.
Δεν έλειψε και η ανακοίνωση από την ομάδα που τον ανέδειξε, η οποία αναφέρει: «Η οικογένεια του Φαίακα εύχεται ολόψυχα στον Πέτρο Σούκερα αθλητή της περσινής μας παιδικής ομάδας καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία στην καινούργια του ομάδα τον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης. Θερμά συγχαρητήρια!»
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια