Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε πολύ καλή κατάσταση η Δόση, αναμενόμενη η επίδοση

Στίβος
01 Ιουνίου 2017 / 17:01
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Η αλήθεια είναι ότι με το ρεκόρ που έκανε η Π. Δόση κατάφερε να κλέψει... τη λάμψη της χρυσής ολυμπιονίκη του επί κοντώ, Κατερίνας Στεφανίδη,

η οποία βρέθηκε στο Gala κυνηγώντας επίσης το Πανελλήνιο ρεκόρ όπως δήλωσε, κάτι που δεν κατάφερε. Η χρυσή Ολυμπιονίκης  ξεπέρασε τα 4,70 μ. στο επί κοντώ αλλά η «πιτσιρίκα», η Παναγιώτα Δόση,  έκλεψε τις εντυπώσεις. 
Η 16χρονη αθλήτρια του ΑΟ Κέρκυρα, ολοκλήρωσε στη Φιλοθέη, αυτό που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες στον κλειστό στίβο. Η Παναγιώτα, που γυμνάζεται με τον πατέρα της, Θοδωρή Δόση, νωρίτερα είχε ισοφαρίσει το πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 1,80 μέτρα. Την επίδοση αυτή κατείχαν τρεις αθλήτριες η Δόση, η Νίκη Μητροπούλου από το 1998 και η Τόνια Στεργίου από το 2001.
Ο πατέρας και προπονητής της Παναγιώτας, Θοδωρής Δόσης, είπε μετά τον αγώνα:
«Ήταν κάτι που το περιμέναμε, αφού είχε δείξει από τον χειμώνα πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έκανε πολύ καλό αγώνα και πλέον συνεχίζει την προσπάθεια της με στόχο να ανέβει ακόμη υψηλότερα. Τα άλματα της στο 1,86 μ. ήταν καλά, ωστόσο κουράστηκε».
Η 16χρονη αθλήτρια από την πλευρά της επισήμανε: «Η αλήθεια είναι πως δεν κάνω τόσο ψηλά άλματα στην προπόνηση, οπότε δεν μπορώ να πω πως περίμενα με σιγουριά πως θα βγει μια τέτοια επίδοση. Κουράστηκα αρκετά μέσα στον αγώνα, αφού πέρασε πολλά ύψη με την τρίτη προσπάθεια. Συνεχίζω τους αγώνες μου και ελπίζω για το καλύτερο».
Η Παναγιώτα στον αγώνα ήταν 2η μετά την 27χρονη Ουκρανή Οξάνα Ουκούνεβα που πέρασε το 1.95μ. ενώ στην 6η θέση βρίσκουμε την επίσης Κερκυραία, Γαστεράτου με 1.74μ., που ξεκίνησε στον Κερκυραϊκό και τα δυο τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επίδοση της Δόση είναι η τέταρτη επίδοση στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ20 και της επιτρέπει να σκέφτεται τη διάκριση στη διοργάνωση του Γκροσέτο, το μέλλον είναι μπροστά της.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια