Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακόμα περιμένει τα στοιχεία από την Περιφέρεια για να απαντήσει στον βουλευτή!

Σχολικές μεταφορές
10 Οκτωβρίου 2023 / 18:19

Ο βουλευτής επισημαίνει την αναφορά του αν υπουργού Εσωτερικών ότι η Υπηρεσία του Υπουργείου ζήτησε τα στοιχεία από την Περιφέρεια και ακόμη τα περιμένει για να τα προσκομίσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή (231/20-9-2023) ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, για το “φιάσκο” των μαθητικών μεταφορών στην Κέρκυρα, έδωσε σήμερα με έγγραφό του ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ο βουλευτής, σχολιάζοντας την απάντηση, επισημαίνει την αναφορά του κ. Λιβάνιου ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου του έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την επομένη κιόλας της κατάθεσης της αναφοράς του βουλευτή (21/9), και ακόμη αναμένει τα εν λόγω στοιχεία για να τα προσκομίσει και στον βουλευτή!

Επιπροσθέτως, αποσείοντας τις ευθύνες της Κεντρικής Κυβέρνησης και δείχνοντας ως αποκλειστικά υπεύθυνη την Περιφερειακή Αρχή, ο Αν. Υπουργός δηλώνει ότι για το 2023 έχει κατανεμηθεί ποσό 7,2 εκ. € από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους  στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την κάλυψη της μεταφοράς μαθητών, ενώ υπενθυμίζει ότι πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος 5056/2023, όπου στο άρθρο 51 ρυθμίζει ζητήματα της μεταφοράς μαθητών με μισθωμένα οχήματα των ΟΤΑ σε περίπτωση άγονης διαγωνιστικής διαδικασίας ή διαδικασίας διαπραγμάτευσης, ειδικά για το διδακτικό έτος 2023-2024.

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Από την πρόσφατη συνάντηση των γονιών με τον αντιπεριφερειάρχη, Κ. Ζορμπά