Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήρια του Χρύσανθου Σαρλή για το θάνατο του Κώστα Γκόγκα

Χρύσανθος Σαρλής
19 Αυγούστου 2023 / 19:09

"Εκφράζω τη θλίψη μου και την βαθιά συγκίνησή μου για την απώλειά του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους οικείους του"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΑΡΛΗΣ). Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Γκόγκας υπήρξε επιφανής Έλληνας και Κερκυραίος και εξαίρετος οικογενειάρχης. Ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έπραξε εις το ακέραιο το καθήκον του προς το Έθνος επί τρεις και πλέον δεκαετίες, με αποκορύφωμα την υπηρεσία του στην Κύπρο. Ως πολίτης, μετά την ευδόκιμη ολοκλήρωση της στρατιωτικής σταδιοδρομίας του και την  αποστρατεία του (1986) εις τον κορυφαίο βαθμό του στρατού, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες επί 20 χρόνια εις την τοπική αυτοδιοίκηση της ιδιαίτερης πατρίδος του Κέρκυρας. 

Υπηρέτησε τον Δήμο Κερκυραίων ως αντιδήμαρχος (1999-2002) και δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος επί τέσσερις συνεχείς τετραετίες (1986-2002). Διακρίθηκε για τις εξαιρετικές αγορεύσεις του εις το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων, για την άρτια επισήμανση και ανάπτυξη των τοπικών προβλημάτων, για τις εύστοχες και συγκροτημένες τοποθετήσεις και προτάσεις του για την επίλυσή τους, για την πολιτική και ενωτική λειτουργία του προς το συμφέρον της Κέρκυρας και της τοπικής κοινωνίας της, για την εργατικότητά του και τη μεθοδική και συστηματική δουλειά του, από τη θέση του Αντιδημάρχου, για την ανιδιοτέλεια,  τη συναδελφικότητα και την προσήνεια που τον διέκριναν. 

Με τον στρατηγό Κώστα Γκόγκα, στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Δήμου Κερκυραίων, υπήρξαμε αρχικά παραταξιακά και εκλογικά αντίπαλοι, στη συνέχεια στενοί συνεργάτες, με την Ενωτική Κίνηση Πολιτών. Ως αντίπαλο  εξετίμησα ιδιαίτερα το ήθος του, την ευγένειά του, τη συγκρότησή του και την ποιότητα του πνεύματός του. Ως συνεργάτη εξετίμησα τη συνέπειά του, τη σταθερότητα, τις ικανότητές του και την αποτελεσματικότητά του. Εκφράζω τη θλίψη μου και την βαθιά συγκίνησή μου για την απώλειά του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους οικείους του. Αιωνία η μνήμη του. 

Χρύσανθος Σαρλής πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων